tirsdag 22. november 2011

Endelig!

Endelig kom boka eg har ventet lenge på i posten - nemmelig Fristende Lavkarbo! Bestilte samme dagen den skulle komme ut, men den har ikke kommet før nå - har virkelig måtte kjempe med meg selv for å ikke kjøpe den i butikken når eg har sett den (så ikke bestill noe på bokklubben om du vil ha det med det første). Men den som venter på noe godt... ;)


 


Boka inneholder 106 oppskrifter på snacks og bakverk som ikke inneholder gluten, sukker eller mel. Eg har bladd litt i boka og så langt ser det veldig bra ut - nydelige bilder og oppskrifter og fine tekster. Eg har allerede funet noe som skal bli laget i kveld - myk peanøttkonfekt - og gleder meg til den er ferdig allerede før den er påbegynt!

Boka er skrevet av Cecilie Teiste-Bratli - som også har bloggen Fristende Lavkarbo.

Eg kommer med en oppdatering når eg har lest gjennom boken og har prøvd noen av oppskriftene.

lørdag 12. november 2011

Pose suppe (igjen) kremet viltsuppe


Dette er nok ikke det beste man får tak i på lavkarbo - men det duger til nøds i en travel hverdag.




søndag 6. november 2011

Kålstuing



  • ½ gul løk
  • 5 dl kål
  • 1-2 dl fløte
  • Krydder - salt, sort pepper, hvit pepper

Kålstuing er godt og enkelt å lage - og passer godt som tilbehør til kjøtt, pølse og kylling - vi laget kylling kjøttkaker til (kyllingkjøttdeig, løk, egg, krydder, semper pofiber). Vi steikte en halv løk i smør, og hadde i ca 5 dl kålhode i strimler. Dette ble kokt opp sammen med 1-2 dl fløte, og krydder. Kålen koker i 1-5 minutter, etter hvor myk du vil ha den. Vi brukte salt og pepper (både svart og hvit pepper, den hvite pepperen setter en riktig god smak). Nydelig!