søndag 4. desember 2011

Hjemmelaget sjokolade

Eg har forsøkt meg på hjemmelaget sjokolade igjen. Sjokolade laget på kakaomasse, kakaosmør, litt ekstra og søtning er anerledes enn vanlig sjokolade kjøpt i butikken. Den er mørkere i smaken og har en sterkere smak - så det kan være litt tilvending til smaken. Eg synes den er veldig god, med mye smak! Nå holder eg på å prøve meg frem ulike oppskrifter. 



Denne versjonen er ganske søt - eg smaker meg frem til mengden ingredienser, noe man bør gjøre under utprøving av oppskriften, spesielt i forhold til søtning. I begynnelsen trenger man gjerne litt mer søtning enn når du er mer vant til smaken. Her er hva eg brukte denne gangen.

  • 200 g kakaomasse
  • 100 g kakaosmør
  • 2 ts vaniljepulver (raw)
  • litt himalayasalt
  • 20 g kokos olje med smak
  • Yakon sirup 70 g
  • 10 g yakon powder
  • En skvett kremfløte, ca 30 g
  • Stevia vanilla - 10 dr
Kakaomasse og kakaosmør smeltes i panne på svak varme, så røres resten av ingrediensene inn. Det ble noen klumper fra yakon pulveret, så det kan være lurt å bruke mel-sil. Når alt er smeltet, så kan sjokoladen has i passelige former - enten som plate eller i passende porsjons former (silikonformer, mini muffins former og lignende). Sjokoladen avkjøles og oppbevares i kjøleskap.

Eg hadde noe av sjokoladen i silikonformer, og noe som sjokoladeplate (kledde en form med plastfolie). På sjokoladeplaten strødde eg kakao nibs og salte peanøtter over mens sjokoladen var varm og flytende - og den ble kjempe god!




Produktene til å lage sjokolade med kan kjøpes i helsekostbutikker eller på nettet. Økosjokolade har mange produkter til å lage sjokolade - samt tips og oppskrifter på nettsiden. Iherb har de fleste produktene på listen over. Om det er første gangen du handler på Iherb - så kan du bruke min kode VUK418 for å få $5 i avslag på første bestilling.