tirsdag 31. januar 2012

Karbohydrat redusert havregrynsgrøt

Havregrynsgrøt er godt - og veldig mettende. Men kokt på melk så blir det lett en del karbohydrater i en porsjon. Eg har laget grøt en del ganger nå - kokt på litt fløte og vann, havregryn og cottage cheese (CC). Med CC så blir det en litt annerledes smak, men synes fortsatt det er godt. Her serveres det med godt smør, kanel og sukrin.



Eg varmer opp fløte og vann - når det koker tilsettes havregryn. dette koker videre noen minutter før CC tilsettes. La stå et minutt og to før det er ferdig.

Man kan ha nøtter, linfrø eller andre frø i også - etter hva man liker og har. Noe liker å ha melk eller kefir over grøten, selv synes eg det er ok med litt kefir på, men kun en skjelden gang.

søndag 22. januar 2012

Myk peanøttkonfekt (fristende lavkarbo)

Denne oppskriften er hentet fra boken Fristende lavkarbo.
Oppskriften i boken Fristende lavkarbo.

Du trenger
100 g mørk sjokolade
150 g peanøttsmør
50 g meierismør
2 ss fløte

Smelt sjokoladen, tilsett deretter peanøttsmøret og rør det godt inn. La tilslutt meierismøret smelte inn i blandingen og tilsett fløten. Ha blandingen i en boks/brødform med plastfolie og i kjøleskapet. Når den er helt avkjølt og stivnet, deles den opp i små firkanter og oppbevares i en lufttett boks i kjøleskap.

Denne oppskriften er laget to ganger allerede - en gang med smooth peanøttsmør og en gang med peanøttsmør med biter. Sistnevnte var best (og er det man skal bruke i følge oppskriften i boken). Når eg brukte smooth peanøttsmør så strødde eg salte peanøtter på toppen - noe som passet utmerket (var tom for peanøtter andre gangen). Denne konfekten er fantastisk, det som er best er konsistensen - myk og kremig. Det smaker mye peanøtter da, så det passer nok best for den som liker peanøtter.

Lite ingredienser, du trenger bare dette (og peanøtter om du ønsker det) :)



Konfekt med peanøttsmør med biter.

søndag 8. januar 2012

Kremet limekylling



Igjen har mannen brilliert med LCHF/lavkarbo middag - denne gangen limekylling. Oppskriften er hentet fra samme sted som tidligere - på denne bloggen til Frida Jonsson. Den ble servert med en lett salat.

Oppskrifte finner du HER.

lørdag 7. januar 2012

Torsk i kremet saus med reker og hvit asparges



Min flinke kokke-mann har i det siste fått middags oppdragene - og lett som en plett så har han søkt opp og funnet deilige LCHF/lavkarbo oppskrifter. Dette er en fantastisk fiskerett - av torsk, med en kremet saus, omgitt av reker, asparges og toppet med litt ost. Kan det bli bedre?

En enkel og veldig god oppskrift kommer fra denne bloggen . En oversetning med kommentarer under.

Man bruker hvit fisk, vi brukte torsk som var fryst - den lå en stund til tining før vi laget til middagen. Vi hadde tre biter på oss to - men kunne egentlig tenkt meg lite til... Så om man liker fisk og er sulten må man gjerne ha to biter per person. Legg fisken i en form. Ha over en god mengde med sitron pepper. Del opp hvit asparges fra glass (225 g asparges per 2-3 biter fisk). Disse finnes på avlange glass her blandt hermetikken. Asparges i biter og ca 2 dl reker legges rundt fisken. Ha over masse hakket dill (ca 0,5 dl) og salt. Ha på fløte til det nesten dekker fisken og revet ost på toppen. Inn i ovnen, 225 grader i 20 -30 minutter.

Dette var NYDELIG. Det var kanskje en anelse mye sitronpepper? Men det gjorde i grunn ikke noe. Som skrevet i bloggen, en smule vannig - så vi spiste av suppeskål med skje.