tag:blogger.com,1999:blog-1727163922199685582.post4225818362977359814..comments2023-07-30T15:46:23.002+02:00Comments on LCHF - Lavkarbo verden: Mandelgrøt, med vann og cottage cheese + forsøk nr 3 :)Charlottehttp://www.blogger.com/profile/04607549068631376001noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1727163922199685582.post-56521724302038562492012-04-01T23:16:32.002+02:002012-04-01T23:16:32.002+02:00Den skal være som grøt - litt lik rømmegrøt konsis...Den skal være som grøt - litt lik rømmegrøt konsistens. Men man kan jo gjøre det slik en selv liker - tynnere eller tykkere.<br /><br />Om man har mer mel i, evt litt mindre veske så kan man regulere konsistensen.<br /><br />Kanskje kan du ha i litt johannesbrødkjernemel (JBKM) et fortykningsmiddel - som blandes godt ut i vann og så tilsettes. Ca 1 ts er trolig nok, men hvor mye som trengs for å få riktig konsistens pleier å varriere veldig (av en eller annen merkelig grunn).Charlottehttps://www.blogger.com/profile/04607549068631376001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1727163922199685582.post-86880345730161745002012-04-01T20:19:34.865+02:002012-04-01T20:19:34.865+02:00Hei! lagde nettopp denne... hvordan er det meninge...Hei! lagde nettopp denne... hvordan er det meningen den skal være i konsistensen? min ble veldig flytende liksom! men smaken var god, så fult spiselig for meg som ikke er så kresen, men tror nok jeg gjore noe feil? den skal være tykkere, som grøt?Christinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1727163922199685582.post-51488388989155509862010-10-18T12:37:47.600+02:002010-10-18T12:37:47.600+02:00Nå har eg laget fløtegrøt/smørgrøt, den ble veldig...Nå har eg laget fløtegrøt/smørgrøt, den ble veldig god - og ikke tørr slik som mandelgrøten. Så om du liker grøt kan den være verd å prøve :)Charlottehttps://www.blogger.com/profile/04607549068631376001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1727163922199685582.post-82543601498941498742010-10-11T15:32:22.139+02:002010-10-11T15:32:22.139+02:00Eg har brukt mandelmel til å bake brownie, som eg ...Eg har brukt mandelmel til å bake brownie, som eg ble veldig fornøyd med; <br /><br />http://c-herland.blogspot.com/2010/10/lavkarbo-brownie-med-ntter.html<br /><br />I utgangspunktet kan en bruke mandelmel til erstatning for mel. Men det trengs mer veske i deiger siden mandelmel binder mer vann. eg har ikke prøvd å bake annet en kake med mandelmel Man kan bruke mandelmel som strøkavring, til jevning, cokies, til pizzabunn (søk på nett etter oppskifter, har ikke prøvd det selv) m.m. <br /><br />Her fant eg en del kakeopskrifer med mandelmel, har ikke forsøkt dem selv; <br />http://lowcarbrex.blogspot.com/2008/02/noen-forskjellige-kaker.html<br /><br />Eg ser for meg at mandelmel passer best i søt bakst/kaker, siden det er litt smak på det. Men eg har ikke forsøkt det nevneverdig ut med baking enda. Om du kommer frem til noe nytt, må du gjerne gi en lyd om hvordan det gikk :)Charlottehttps://www.blogger.com/profile/04607549068631376001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1727163922199685582.post-24636553112296217052010-10-11T10:54:20.231+02:002010-10-11T10:54:20.231+02:00prøvde samme oppskrift som forsøk 3. Syns grøten f...prøvde samme oppskrift som forsøk 3. Syns grøten fremdeles var litt tørr. Bruker du mandelmel til noe annet?Maria I.noreply@blogger.com