Denne versjonen er ganske søt - eg smaker meg frem til mengden ingredienser, noe man bør gjøre under utprøving av oppskriften, spesielt i forhold til søtning. I begynnelsen trenger man gjerne litt mer søtning enn når du er mer vant til smaken. Her er hva eg brukte denne gangen.
- 200 g kakaomasse
- 100 g kakaosmør
- 2 ts vaniljepulver (raw)
- litt himalayasalt
- 20 g kokos olje med smak
- Yakon sirup 70 g
- 10 g yakon powder
- En skvett kremfløte, ca 30 g
- Stevia vanilla - 10 dr
Eg hadde noe av sjokoladen i silikonformer, og noe som sjokoladeplate (kledde en form med plastfolie). På sjokoladeplaten strødde eg kakao nibs og salte peanøtter over mens sjokoladen var varm og flytende - og den ble kjempe god!
Produktene til å lage sjokolade med kan kjøpes i helsekostbutikker eller på nettet. Økosjokolade har mange produkter til å lage sjokolade - samt tips og oppskrifter på nettsiden. Iherb har de fleste produktene på listen over. Om det er første gangen du handler på Iherb - så kan du bruke min kode VUK418 for å få $5 i avslag på første bestilling.