Sider
▼
fredag 18. mai 2012
Torsk ala lavkarbo
Dampet torsk (sammen med hele pepperkorn og purreløk), masse smeltet smør, bacon, hardkokt egg, brokoli, blomkål og gulrot. Utrolig godt og egentlig mye bedre enn poteter.. :)
Eplekake
En fantastisk eplekake - helt uten hvetemel og sukker! Denne er laget med gode og litt søte økologiske røde epler.
Du trenger
Steikes i ovnen i ca 30 - 40 minutter på 180 - 200 grader (følg godt med!) til kaken er fast. Avkjøles litt, før den nytes.
Du trenger
- 4 (medium størrelse) økologiske epler
- 150 g mykt smør
- 1,5 til 2 dl sukrin
- 5 egg
- 2 dl kokosmel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
- en liten boks kremfløte (1/3 L)
- Kanel
Fremgangsmåte:
Pisk smør og
sukrin porøst. Tilsett egg, og pisk godt sammen. Bland så inn kokosmel, bakepulver og vaniljepulver og miks videre. Til slutt
blander du inn kremfløte og pisker til en jevn røre. Jeg hadde den i en rundt form, 22 cm. Eplene skrelles og kjernen fjernes, for så å kuttes i båter. Båtene ble lagt i en plastpose og jeg hadde masse kanel i - posen ristes til kanelet er godt fordelt på elplebåtene og trykkes så ned i kaken.
Steikes i ovnen i ca 30 - 40 minutter på 180 - 200 grader (følg godt med!) til kaken er fast. Avkjøles litt, før den nytes.