Du trenger
- 4 (medium størrelse) økologiske epler
- 150 g mykt smør
- 1,5 til 2 dl sukrin
- 5 egg
- 2 dl kokosmel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
- en liten boks kremfløte (1/3 L)
- Kanel
Fremgangsmåte:
Pisk smør og
sukrin porøst. Tilsett egg, og pisk godt sammen. Bland så inn kokosmel, bakepulver og vaniljepulver og miks videre. Til slutt
blander du inn kremfløte og pisker til en jevn røre. Jeg hadde den i en rundt form, 22 cm. Eplene skrelles og kjernen fjernes, for så å kuttes i båter. Båtene ble lagt i en plastpose og jeg hadde masse kanel i - posen ristes til kanelet er godt fordelt på elplebåtene og trykkes så ned i kaken.
Steikes i ovnen i ca 30 - 40 minutter på 180 - 200 grader (følg godt med!) til kaken er fast. Avkjøles litt, før den nytes.
Hvor mange grader skal denne stekes på?
SvarSlett180 - 200 grader. Eg mener eg hadde den på 200 grader, men vi har en litt dårlig ovn.. :)
SvarSlettHvor mange karbo er det i en slik kake? ca? Eller pr 100 gr? :)
SvarSlettHar ikke regnet ut karbohydratene i denne - men det kan du gjøre på diett.no om du vil vite hvor mye der for hele kaken :)
SvarSlettBlir ikke kaken bitter med vanlig sukrin?
SvarSlett