Bøker


Doktor Dahlquist's GUIDE til LCHF(Link til utdrag) Denne har eg lest, og den anbefales å lese om du er usikker på om lavkarbo er noe for deg.

Mamma äter inget vitt. En bok om lågkolhydratkost. Denne fant eg på en blogg, og den gir en god innføring i lavkarbo, med mange tips og fallgruver. Anbefales for nybegynnere :)

Skaldemans kokebok - denne har eg på svensk, men den finnes også på norsk. Mange gode oppskrifter (den er desverre ikke så mye brukt som den burde).Gi - Null, av Sten Sture Skaldeman, oppskrifter og info om hans lavkarbo filosofi. Utdrag finner du her - GI - NULL. 


Den hemmelige kokken (Mats-Eric Nilsson) - En bok om manipulering av mat og tilsetningstoffer i maten. Denne holder eg på å lese.Good Calories, bad calories - (Gary Taubles) Denne har eg kjøpt, men har ikke begynt å lese enda.

Frisk med lavkarbo (Sofie Hexeberg)

Diabetes - nei takk (Lars-Erik Litsfeldt)

Matglede med lavkarbo (Annika Dahlquist og Maria Höglund)
Hvorfor går eg ikke ned i vekt (Sten Sture Skaldeman)Her er et utdrag fra bøker som omhandler lavkarbo/sukkeravhengighet (bøkene er fra forlaget Lille Måne) og en kan lese deler av bøkene gratis på nett. Disse har eg ikke lest, men eg har lest utdragene, og det ser ut til å være (så eg ser med et øyekast) bøker som kan være kjekke å ha med seg på veien.

Spis deg sukkerfri. (Lars-Erik Litsfeldt)
Bedre uten brød. (Wolfgang Lutz)
Spis deg ned i vekt. (Sten Sture Skaldeman) 
Bakeglede uten sukker, av Annika Rogneby en oppskriftsbok med bakverk! Et utdrag fra boken finnes her. Det er noen oppskrifter som en kan prøve.
Dr. Dahlquists LCHF kokebok er nå utgitt i Norge. Boken innholder en del informasjon om LCHF kosthold og fordeler, samt oppskrifter. Et utdrag fra boken finnes her.

Det finnes mange bøker som omhandler LCHF/lavkarbo, spesielt på svensk. Om man søker på nett så finner man en del. Capris har både norske og svenske bøker om lavkarbo.