lørdag 7. januar 2012

Torsk i kremet saus med reker og hvit aspargesMin flinke kokke-mann har i det siste fått middags oppdragene - og lett som en plett så har han søkt opp og funnet deilige LCHF/lavkarbo oppskrifter. Dette er en fantastisk fiskerett - av torsk, med en kremet saus, omgitt av reker, asparges og toppet med litt ost. Kan det bli bedre?

En enkel og veldig god oppskrift kommer fra denne bloggen . En oversetning med kommentarer under.

Man bruker hvit fisk, vi brukte torsk som var fryst - den lå en stund til tining før vi laget til middagen. Vi hadde tre biter på oss to - men kunne egentlig tenkt meg lite til... Så om man liker fisk og er sulten må man gjerne ha to biter per person. Legg fisken i en form. Ha over en god mengde med sitron pepper. Del opp hvit asparges fra glass (225 g asparges per 2-3 biter fisk). Disse finnes på avlange glass her blandt hermetikken. Asparges i biter og ca 2 dl reker legges rundt fisken. Ha over masse hakket dill (ca 0,5 dl) og salt. Ha på fløte til det nesten dekker fisken og revet ost på toppen. Inn i ovnen, 225 grader i 20 -30 minutter.

Dette var NYDELIG. Det var kanskje en anelse mye sitronpepper? Men det gjorde i grunn ikke noe. Som skrevet i bloggen, en smule vannig - så vi spiste av suppeskål med skje.

1 kommentar:

  1. denne var kjempegod :P.. men kanskje legge rekene inn litt senere så de ikke blir seige :)

    SvarSlett