søndag 3. april 2011

Tea time!

Te er en ganske grei drikk - både til lavkarbo og ellers. De fleste te sorter inneholder ingen eller lite karbohydrater og kalorier - og passer fint som tørstedrikk eller som kos. Te er en ypperlig kilde til antioksidanter (spesielt hvit te og grønn te), som beskytter kroppen mot frie radikaler (stress og forurensing). Te kan drikkes kald og varm. Det er ulikt innhold av kofein i te, noen er helt fri for kofein. 

Ekte te er te laget fra de tørkede bladene fra tebusken, disse deles inn i ulike sorter. Her kan du lese mer om ekte te og det er også noen oppskrifter med te. Smakstilsatt te er te tilsatt smak av frukt, krydder, urter og blomster. Her er at hav av muligheter og ulike kombinasjoner.

Man får te både i løsvekt og i ferdige teposer. Fremgangsmåte er forskjellig etter hvilken type te og størrelsen på tebladene (trekke tid). Hva en foretrekker er smak og behag. Selv synes eg det er greit med pose-te siden det er så enkelt.

Her er litt om iste fra klikk.no - om en søker på iste i søkefeltet øverst så kommer det opp oppskrifter.

Eg har iherb shoppet litt forskjellig te. Alle var gode (og ganske så forskjellig) - men min favoritt må være den fruktige wild raspberry hibiscus (Fra Stash). De andre er i fra Yogi. Eg synes det er litt vanskelig å si hva teen smaker og gi en vurdering på den,  Man foretrekker jo så forskjellig.


Teen fås kjøpt på nettet, på iherb.com. Ellers finnes mye god te i helsekostbutikker. Om det er første gang du bestiller fra iherb kan du bruke min kode - da vil du få $ 5 i avslag på første bestilling.

4 kommentarer:

 1. Hei Charlotte
  Te ja...deilig. Men er det slik at man kan drikke hva som helst slags te når man er på lavkarbo? Feks earl grey? KAn man bruke suketter???

  SvarSlett
 2. Hei!

  I utgangspunktet kan man drikke all te :) Med sukketer ja, men noen kan reagere negativt på kunstig søtning. Det finnes andre alternativer til sukketer, som f.eks. stevia eller sukrin (stevia kan bestilles på nettet). Eller man kan bruke litt kokos olje i (cocosa), det vil gi både fett og litt sødme (evt litt krem fløte). Man kan drikke Earl Grey ja. Men man bør vel se på te pakken for noen te er tilsatt søtning (f.eks.honning eller sukker) og vil dermed gi karbohydrater. Ellers inneholder te veldig lite eller ingen karbohydrater.

  Har foresten selv vendt meg av med sukker/søtning i te, det tok en stund å bli vant med det - men nå synes eg det er myyyye bedre :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for raskt svar. Har jo sukrin, så kan jo prøve det:) Og cocosa:) Liker bloggen din godt, og er innom hver dag for å titte:)

  SvarSlett
 4. Jeg savner virkelig bloggingen din!

  SvarSlett