mandag 8. august 2011

Sjokolademuffins

Muffin eksprimenteringen fortsetter - og nå er det sjokolademuffins som står for tur. Grunnoppskriften er fortsatt fantastiske vaniljemuffins.Ingredienser:
 • 150 g mykt smør (romtemperert) 
 • 2 dl sukrin
 • 6 egg 
 • 2 dl kokosmel
 • 1 pk vaniljesauspulver (sukkerfri fra Eldorado/Heistad)
 • 2 ts bakepulver
 • 1-1,5 ts vaniljepulver
 • 3 dl kremfløte
 • ca 6 ss bake kakao
 • litt hakket mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukrin porøst. Tilsett egg, og pisk godt sammen. Bland så inn kokosmel, vaniljesauspulver, bakepulver, kakao og vaniljepulver og miks videre. Til slutt blander du inn kremfløte og pisker til en jevn røre. Eg tok halvparten med sjokoladebiter (ha ca halve røren i muffinformer før du tilsetter sjokoladebitene). Stekes på  200 grader i ca 13-15 minutter.

6 kommentarer:

 1. Nam, de så fantastisk gode ut :D

  SvarSlett
 2. I steden for bakekakao, kan jeg bruke rå kakao ? Lager en del super mat og tenkte jeg skulle prøve å supplere litt med lavkarbo? Har du noen erfaring med det?

  SvarSlett
 3. Lagres for testing :) Takk for inspirernde blogg og masse gode oppskrifter og tips :)

  SvarSlett
 4. Har desverre lite/inge erfaring med rå kakao i bakst. Har kommet så langt som å kjøpe inn diverse rå kakao og bakevarer til å lage sjokolade - men har enda ikke fått prøvd det ut. Men eg skulle tro det ikke er noe problem å bruke rå kakao i stedet for bakekakao. Gi gjerne en lyd om hvordan det går :)

  Synes disse var kjempegode selv da, ELSKER sjokolademuffin! <3 Disse dekker sjokoladebehov og snopebehov, greide til og med å ligge unna blåbærpai med vaniljesaus når eg hadde disse :)

  SvarSlett
 5. Skal teste dem i kveld har jeg tenkt:) Lage rå sjokolade her helt supert, savner ikke melkesjokolade i det hele tatt! Er det helt greit å ta seg en muffins på kvelden med en kopp te? Er så ny i dette her, så er en del å sette seg inn i. Skal på lavkarbo kurs i september, det blir artig og lærerikt.

  Mvh Linda

  SvarSlett
 6. Rå sjokolade er kjempegodt, spesielt om du lager den selv ;)

  Ang. muffins spising (og sjokolade) så spørs det hva du er ute etter med lavkarbo. Om du er ute etter rask vektnedgang så bør det heller holdes til skjeldenheten en gang innimellom. Om du ikke har behov for en (rask) vektnedgang så er det ikke noe galt i å ta seg en muffins til teen. Men behovet for noe godt til te og ellers vil nok avta etterhvert som en kommer inn i gode rutiner og riktig kosthold.

  Hvor skal du på kurs? Man lærer veldig mye av å lese på nettet og bøker også - anbefaler Dr Dahlquist guide til LCHF - synes den er enkel, forklarende og en god nybegynner bok :)

  SvarSlett