tirsdag 30. august 2011

Mysli miks 2


Har laget mysli miks - det har eg laget en gang tidligere (oppskrift her). Det er mye den samme oppskriften, men har litt mer nøtter og salt i denne gangen.

Mysli er kjempe godt og enkelt - når du har laget en god porsjon så har du raskt frokost, lunch og kveldsmat. Ha den til kulturmelk, youghurt, melk, cottage cheese og lignende - ha over søtning eller syltetøy for variasjon.

Dagens blanding besto av;
 • 2 dl gresskarkjerner
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl solsikkekjerner
 • 1 dl linfrø
 • 2,5-3 dl kokoschips
 • 1,25 dl grovhakkede valnøtter
 • 1 dl grovhakkede mandler
 • 1 dl grovhakkede hasselnøtter
 • 3 ts salt
 • 1 dl rapsolje
 • Nesten 1 dl vann

Bland sammen ingrediensene. Strø utover i langpanne og ha i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Følg godt med så det ikke blir brent og rør om når det begynner å sette farge. Eg satte ned temperaturen litt mot slutten. Tenker at neste gang skal eg ha det i ovnen i to omganger så det ikke blir så mye på brettet hver gang.

4 kommentarer:

 1. Dette ønsker jeg å lage en dag også! Hvor får du kjøpt kokschips? :)

  SvarSlett
 2. Hei, super blogg du har! Jeg lurer litt på dette med graviditet og lavkarbo!
  Hvordan har du klart deg der? Jeg har spist lavkarbo siden mars.Men etter jeg ble garvid så er jeg så kvalm at kjøtt og feit mat er ikke fristende.Klarer ikke mat med lukt. Det eneste som er greit å spise er knekkebrød...
  Har du noen gode tips? Har spist karbo mat siden helgen men kjenner at magen ikke liker det! Blir så glad om du vil gi fra deg noen gode tips!!

  SvarSlett
 3. Charlotte; Eg har kjøpt kokoschips på helsekostforetningen (kinsarvik i bergen) - regner med de har de på de fleste helsekostforetninger :)

  Anonym;
  Eg har ikke spist lavkarbo gjennom hele graviditeten - eg ble gravid i slutten av desemer og fant det ut tidlig i januar. Da hadde vi vært på ferie i sverige over nyår og ikke spist lavkarbo - så ble det litt frem og tilbake i noen uker med vanlig mat og lavkarbo, men mest vanlig mat. Pga eg var litt dårlig og ikke hadde så lyst på lavkarbo, i tillegg til masse flytting og selging av leilighet med mer så holdt eg meg til for det meste vanlig mat frem til mai. Hadde og sug på is blandt annet. Så fra mai har eg for det meste spist lavkarbo mat, og har spist det eg har hatt lyst på - om eg har lagt litt høyt på karbohydratene har ikke det gjort noe. Har spist mer nøtter enn vanlig og heller ikke regnet karbohydrater. Eg har lyttet til kroppen. Har merket at eg blir veldig hoven av mye karbohydrater, så om eg spiser det noen dager så hovner eg opp litt i fingre, ansikt og beina - derfor holder eg ikke ut med karbohydrater i mer enn noen dager egentlig nå.

  Synes det er spesielt viktig å lytte etter kroppen når man er gravid - man skal unne seg litt av det man vil ha, om i begrensede mengder :) Om du ikke tåler så mye fett og kjøtt - så spis heller noe du vil ha, om det er skiver eller knekkebrød gjør ikke det noe - du kan jo lage lavkarbo brød og knekkebrød. Fisk og kylling kanskje frister mer enn kjøtt?

  Du kommer tidsnok tilbake til lavkarbo når du og kroppen er klar for det, og det er viktigere å føle seg vell enn å måtte spise lavkarbo, det er tross alt ingen krise om du ikke spiser det under graviditeten - dog du kan få en del ekstra gevinster spesielt mot slutten av lavkarbo (vektøkning, hevelser).

  Det kan være en ide å ta tilskudd av vitaminer og mineraler gjennom svangerskapet. Eg har tatt omega tilskudd, multivitaminer, folsyre de første måndene, b-vitamin i sommer, c-vitamin magnesium mot leggkramper - dette er det eg har valgt. Det finner ferdige pakker med tilskudd på apoteket også.

  Har skrevet litt om graviditet og lavkarbo - se under etikketen graviditet/amming.

  SvarSlett
 4. Tusen takk! Det er så fint at du svarte meg så grundig! Jeg fikk litt bedre samvittighet etter jeg leste dette!
  Tilskudd jeg tar er omega kapsler+ folsyre!
  Lykke til med fødselen!

  SvarSlett