søndag 4. desember 2011

Hjemmelaget sjokolade

Eg har forsøkt meg på hjemmelaget sjokolade igjen. Sjokolade laget på kakaomasse, kakaosmør, litt ekstra og søtning er anerledes enn vanlig sjokolade kjøpt i butikken. Den er mørkere i smaken og har en sterkere smak - så det kan være litt tilvending til smaken. Eg synes den er veldig god, med mye smak! Nå holder eg på å prøve meg frem ulike oppskrifter. Denne versjonen er ganske søt - eg smaker meg frem til mengden ingredienser, noe man bør gjøre under utprøving av oppskriften, spesielt i forhold til søtning. I begynnelsen trenger man gjerne litt mer søtning enn når du er mer vant til smaken. Her er hva eg brukte denne gangen.

 • 200 g kakaomasse
 • 100 g kakaosmør
 • 2 ts vaniljepulver (raw)
 • litt himalayasalt
 • 20 g kokos olje med smak
 • Yakon sirup 70 g
 • 10 g yakon powder
 • En skvett kremfløte, ca 30 g
 • Stevia vanilla - 10 dr
Kakaomasse og kakaosmør smeltes i panne på svak varme, så røres resten av ingrediensene inn. Det ble noen klumper fra yakon pulveret, så det kan være lurt å bruke mel-sil. Når alt er smeltet, så kan sjokoladen has i passelige former - enten som plate eller i passende porsjons former (silikonformer, mini muffins former og lignende). Sjokoladen avkjøles og oppbevares i kjøleskap.

Eg hadde noe av sjokoladen i silikonformer, og noe som sjokoladeplate (kledde en form med plastfolie). På sjokoladeplaten strødde eg kakao nibs og salte peanøtter over mens sjokoladen var varm og flytende - og den ble kjempe god!
Produktene til å lage sjokolade med kan kjøpes i helsekostbutikker eller på nettet. Økosjokolade har mange produkter til å lage sjokolade - samt tips og oppskrifter på nettsiden. Iherb har de fleste produktene på listen over. Om det er første gangen du handler på Iherb - så kan du bruke min kode VUK418 for å få $5 i avslag på første bestilling.


4 kommentarer:

 1. istedenfor å bruker penger på Himalaya salt, som forøvrig ikke er fra Himalaya, men fra Khewra i pakistan !
  kjøp heller vanlig, billig salt ..
  natriumklorid er natriumklorid uansett, og det lille ekstra du får av mineraler i dette saltet bidrar ikke til noen smak.

  SvarSlett
 2. Jeg var på Rema og Ica ingen av de hadde kakaosmør. Hvor kan jeg kjøpe den?
  Takk

  SvarSlett
 3. Fant ikke noe sted eg kan svare deg Mrvalcan utenom her. Du kan kjøpe kakaosmør på helsekost butikker eller på iherb.

  http://iherb.com/p/12768?rcode=vuk418

  Her kan man også bestille;
  http://www.okosjokolade.no/nettbutikk
  http://sunkost.no/produkter/mat-og-drikke-bakevarer/kakaosmor-400-gram/

  SvarSlett
 4. må man lage den uten yakon sirup+pulver og kann man bruke kakao i stedenfor kakaomasse?

  SvarSlett