søndag 8. april 2012

Hjemmelaget kebab

Thomas har noen ganger laget en fantastisk god kebab, og her kommer oppskriften på herligheten.

Kebab pølser av kjøtt, urter og krydder


Chili saus og yoghurt saus

Nam
Oppskriften er kopiert fra bloggen MariannMat, og du finner den HER.

Chillisaus (veldig sterk)
  • 1/2 boks hakkede tomater
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts cayennepepper
  • 1 ts paprikakrydder
  • litt salt og pepper
Hvit kebabsaus:
  • 1 dl kesam original
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 ss majones
  • 2 fedd presset hvitløk
  • litt salt og pepper
  • noen dusker finhakket persille
Kjøttblandingen
  • 300 g karbonadedeig
  • 1/4 finhakket løk
  • 2 ss garam masala krydder
  • 1 ts chilipulver
  • 1/2 ts kanel
  • litt salt og pepper
  • noen dusker finhakket persille
  • (creme fraiche)

Både sausene og kjøttblandingen kan lages i god tid i forveien, så smakene får satt seg. Chilisausen lages ved å bruke stavmikser og kjøre ingrediensene til en slett saus. Den hvite sausen blandes sammen. La sausene stå kaldt. Kebaben lages ved å blande ingrediensene og kna alt godt sammen. Kjøttmassen formes til pølser og steikes på middels varme i steikepannen. Man kan ha trepinner gjennom pølsene om ønskelig.

Denne kebaben er kjempe god. Serveres med litt salat etter ønske. Vi fikk bedre konsistens på kebaben ved å ha i litt creme fraiche.

3 kommentarer:

  1. Hvor mange kebabpølser får du ut av 300 g karboandedeig?

    SvarSlett
  2. Det spørs hvor store de er - ca 4?

    SvarSlett
  3. Denna ska vi testa :-) Faffen

    SvarSlett