onsdag 18. april 2012

Snabba LCHF-mackan (mandelmelbrød)

Oppskriften er hentet fra boken LCHF för hela familjen.

Oppskriften gir to brød - en porsjon

  • 1 økologisk egg
  • 0,5 til 1 dl mandelmel (jeg brukte det fra funksjonell mat)
  • litt salt
  • 25 gram smør
Visp egget med en gaffel i en skål, tilsett mel og salt. Bland godt sammen. Smelt smøret og ha det i deigen. Det står 1 dl mel i oppskriften - men synes det ble alt for mye og brødet ble litt hardt. Prøvde med mindre mel og det ble et bedre resultat. Fordel deigen i to mindre skåler (brukte en stor kopp) og ha i mikroen i ca 2 minutter eller til du ser at brødet blir fast. La brødet avkjøles litt før det spises.

Brødet blir ganske kompakt, og litt tungt. Det smaker en del mandelmel (nå var mitt mandelmel i tillegg ikke helt ferskt da) men det går fint å spise. Det var jo utrolig enkelt å lage og det går raskt. Og det er ikke noe å si på smaken, selv om mandelmel setter litt smak - og det passer nok ikke til alle pålegg.

Dette blir definitivt laget igjen - og kanskje blir mandelmelet byttet ut med kokosmel? Man kan prøve å variere med en liten skvett fløte, litt ost, ulike krydder.




Godt med smør på og krydderost.

1 kommentar: