onsdag 8. juni 2011

Pølse til middag!

Det har rett og slett blitt noen pølse middager i det siste - det er jo fryktelig enkelt og godt, og det trengs lite tilbehør i grunn.I fjor hadde Rema 1000 noen gode pølser (blandt annet Hot Link) som inneholdt veldig lite karbohydrater, kun 0,5 g/100g. Disse har eg ikke sett i år. De har en del andre pølser - Chilipølse, baconpølse med ost, krydderpølse med flere - som inneholder 4 og 5 g karbohydrater per 100 g. Ikke ideelt, men det går - og pølsene er jo forsåvidt gode.

Har sendt en mail og etterspurt pølser med lite karbohydrater på Rema, fikk til svar; "De andre Grill-merkede pølsene fra Finsbråten inneholder også svært lite karb ifht andre pølser. I tillegg har vi Choizo-BBQ pølser fra Noel som har et veldig lavt karbo-innhold." Sist eg sjekket fant eg ikke noe pølser under 4 gram karbohydrater/100 g - noe eg synes er litt mye (værtfall om de 4 grammene er kun sukker eller mel!). Eg skal se igjen neste gang eg er på Rema om det er mindre enn 4 gram karbohydrater i noen pølser og hva innholdet er i dem.
I mangel på billige pølser med lite karbohydrater er eg på leit etter andre steder som selger pølser med lite karbohydrater. På Solheim kjøtt (Danmarksplass, Bergen) selges det gode og kjøttrike pølser og masse annet godt kjøtt - de leverer ferskvarer og egenprodusert mat. I tillegg har vi Bondens marked på bryggen, med lokalprodusert mat fra småskalaprodusenter. Fant en pakke pølser fra Tjore Gardsmat som ikke inneholder mye annet enn kjøtt! Oh, lykke - gode kjøttrike pølser. Om du lurer på om det finnes bondens market i nærheien av deg kan du se her på hjemmesiden for bondens marked.

Slik skal en innholdsfortegnelse på pølse se ut! :)

Enkel pølserett - pølse, rekesalat, ketchup uten tilsatt sukker og litt agurk.

Avansert pølserett - kjøtt, pølse, salat, dressing, løk, fetaost, kryddersmør og selerirot i ovn.

2 kommentarer:

  1. Jeg har funnet både American Hot Dog og Hot Link på Rema i år, begge har 0,5 g karbo :)

    SvarSlett
  2. Å, lykke :) Da skal eg gå å se enda en gang - og om de ikke har de her så får eg spørre fint om de kan ta de inn igjen! Tusen takk! :)

    SvarSlett