Marsipan;
- 100 g Mandelmel
- 40 g Mandler - malt med håndmikser
- 100 g Sukrin melis
- 2,5 Eggehviter
- Noen dråper sitron
- Mikroskopisk lite vanilje pulver (det ble ikke skikkelig fordelt - så det er vel to som smaker mye vanilje :P)
Marsipanen ble ganske søt - så om en vil ha en mindre søt marsipan så må det mindre sukrin til (og evt mer sitron).
Eg presset en hasselnøtt i noen av kulene.
Sjokolade og marsipan går hånd i hånd. Eg smeltet mørk sjokolade og kokosolje til å dyppe marsipanen i. Ca 100 g mørk sjokolade og 30-35 g kokosolje - så ble noe sjokolade smeltet uten å ha kokosolje i.
Eg brukte litt forskjellige mørke sjokolader.
Vannbad for å smelte sjokoladen.
Noen kuler ble lagt i konfekt former med rikelig med sjokolade.
Andre ble dyppet i sjokolade og lagt på bakepapir.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar