onsdag 18. august 2010

God saus på fløte til kjøtt.

Eg pleier å lage saus på fløte i steikepanna når kjøttet er ferdig steikt. Eg bruker ulike grønnsaker, ofte champingjong og chili. Over kan en bruke fløte, rømme, creme fraiche eller kesam.

I dag ble det følgende;

  • Godt med smør til steiking
  • Noen ferske champinjonger
  • En halv rød løk og litt gul løk
  • 1/3 rød paprika
  • Litt purreløk
  • Mye chili krydder
  • Hvitløkskrydder
  • Pepper
  • Salt
  • Matfløte
  • Kremfløte
  • Noen skjeer kokos melk

Grønnsaker steikes noen minutter i smør og tilsettes så krydder. Fløte helles over, og kokos melk tilsettes og det hele kokes i noen minutter slik at sausen blir litt tykkere og smaken fordeles :)
Veldig god, enkel og genial! Har dessverre ikke bilde, middagen ble fortært før eg fikk tid å ta bilde, så legger inn bilde av orkiden vår i stedet.
.


Oppdatering 2/9 - Bilder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar