fredag 20. august 2010

Lavkarbo lasagne med squash, avokado og kjøttdeig

I kveld ble det "Lasagne" med squash, avocado, kjøttdeig, litt bacon, fløte- og tomatsaus og med ost på toppen! Tok ingrediensene litt etter hva vi hadde i kjølen, og det ble vist bare lasagne aktig etter hvert (har tenkt en stund på å lage lasagne grateng), og det ble veldig godt (flinke meg)! Serveres med salat og rømme/dressing.

Ingredienser;
  • 1/2 Kjøttdeig
  • Litt bacon (hadde to tykke 'skiver')
  • 1-2 chili
  • smør/olje til steiking
  • 1/2 Squash
  • 1 avocado
  • 1/2 purreløk
  • 1/2 Matfløte
  • 1/2 Kremfløte
  • Liten boks med tomatpurre (fra rema)
  • Krydder; hvitløkskrydder (mye), salt, pepper, chili, oregano, basilikum, spiss kummin (bare litt!)
  • Raspet ost (ca150 g)

Kjøttblanding/saus;
Steikte kjøttdeig, bacon (oppklippet i små biter) og chili i olje. Tilsett en liten boks med tomat purre og fløte (brukte ca 50/50 med matfløte og kremfløte).  La det koke opp og tilsett krydder (etter ønske og smak). Det ble en mektig tykk saus/røre.

Bunn;
Del opp en halv squash i skiver, fordel i liten form. Legg så over en moden avocado i skiver. Purreløk strøs over. Eg krydrett bunnen med hvitløks pulver, oregano og litt basilikum.

Hell kjøttblandingen over bunnen. Ha over 150-200 g ost. Gratineres i oven på 170 (200 på slutten) grader, til gratengen virker ferdig - ca 20 minutter.




1 kommentar: