lørdag 28. august 2010

Lavkarbo brød

I dag har eg bakt lavkarbo brød. Det var faktisk overraskende lett å lage til - bare å slenge sammen ingrediensene og sette det i ovenen!
 • 7 egg
 • 1 boks cottage cheese (kan også bruke creme fraiche eller kesam)
 • 6 ss olje
 • 3 ts bakepulver
 • 6 ss linfrø
 • 120 g kruskakli
 • 100g sesamfrø
 • 90 g solsikkekjerner
Pisk eggene lett sammen og bland inn cottage cheese (CC) og olje. Eg brukte stavmikser for å mose CC fri for klumper (vet ikke om det er nødvendig?). Tilsett det tørre. Deigen skal ha en klissete konsistens. Ha deigen i en bakepapirkledd brødform og la brødet steke på 180 g i 55 minutter. Nederste rille.

Brødet skal oppbevares i kjøleskap.
Synest det ser riktig så bra ut! Det skal bli deilig frokost i morgen!!


Oppdatering;
Brødet var supert!!! Det er litt tungt, så eg var redd det kom til å være tørt, men det var det ikke! :) Masse smak og deilig konsistens! Det er definitivt ikke første gangen eg baker dette!
Eg skal måle opp og rekne på karbo innhold neste gange eg baker.

Oppdatering;
Eg har bakt et lavkarbo brød til - og har målt og veid, og med denne oppskriften (ikke ulikt den over) er det 34,5 karbohydrater per brød. Altså under 2 per skive!! :D

9 kommentarer:

 1. Mmm, det så godt ut! Vet du hvor mange karbo det er i hele brødet? :)

  SvarSlett
 2. Det er ikke mange karber i hele brødet, ca 2 pr skive skal det bli. Eg målte ikke opp alle ingrediensene for utregning - men det kan eg gjøre neste gang :)

  SvarSlett
 3. Brødene så supre ut, ble de god?

  L:)

  SvarSlett
 4. Okei :) Brødet så forresten helt nydelig ut! Må ta å lage et slikt ett :) Takk for tipset!

  SvarSlett
 5. Eg synest brødet ble veldig godt da, kan ha noe med at de er laget selv..? :P Men eg liker best grovt brød, og dette var mye og god smak på, har holdt seg saftig til nå (laget på lørdag, i dag er det tirsdag). Så eg er fornøyd :)

  SvarSlett
 6. Hei,

  Veldig spennende oppskrift dette. Jeg er ny på lchf metoden, og jeg lurte på om man kan spise en 4 skiver av slikt brød med pålegg på til frokost og lunch hver dag? Blir det for mange karbohydrater. Jeg har begynt på Annika dahlqvists måte å gjøre lchf. Det står ingenting om dette i boka, og her i boka er det en annen oppskrift på brød letter. Men syns dette brødet så mye bedre og enklere ut. Mvh NL

  SvarSlett
 7. 4 skiver til sammen går nok greit - men 4 til hvert måltid er nok litt mye - da må du ta mer pålegg og fett på :)(synes det er litt vanskelig å skjære skivene tynne, så mine skiver er 1 cm pluss og inneholder 1-2 karbohydrater hver om eg ikke tar feil) Men det er lurt å variere litt, ikke alltid ta skiver - eggerøre og mat/niste som ikke er brød, siden mange reagerer på nøtter og frø i forhold til nedsatt vekttap og sug etter karbohydrater. Eggepannekake er et godt tips om du liker det, kan brukes på samme måte som brød. Men om du ikke er ute etter raskt vekttap og ikke får mer sug etter karbohydrater av brødet (prøv deg foresten litt frem og prøv å tenke over om du merker sug etter mat) så er det nok ikke noe problem å spise en del brød. Eg spiser masse brød nett nå, og får ikke mer sug etter karbohydrater, det metter GODT - og har masse smør, laks og majones på! Helt fantastisk :)

  Eg har foresten bakt noen enda enklere brød enn dette - se på brød linken i blogg etikketene :)Det kommer nok snart et nytt et eg skal prøve ut også, om det er vellykket da :)

  SvarSlett
 8. Hei...

  Ser en boks fra Tine cottage cheese er 100 g og en boks creme fraiche er 300 g.
  Hvor mange gram skal jeg bruke ?

  Hilsen ehkn

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skal bruke en boks - om det er det ene eller andre :)

   Slett