søndag 24. oktober 2010

Blomkål-mos i ovn.

  • 1 blomkålhode (del opp)
  • ca 1/2 løk (74 g)
  • Noen sneier bacon (hadde 2 igjen fra frokost)
  • Smør til å steike bacon i
  • ca 1 dl fløte
  • revet ost, ca 150-200 g
  • Krydder, salt, pepper, paprika krydder

Kok blomkål til det er mørt (ca 10 min). Mens blomkålen koker steiker en bacon i biter. Hell vannet av blomkålen og mos blomkål sammen med strimlet løk med stavmikser. Sett det tilbake på platen og tilsett 100-150 g revet ost, bacon med steikesmør, fløte, salt og pepper. Rør alt godt sammen og la det få et oppkok. Hel blandingen i en ildfast form, ha litt pepper og paprika krydder på toppen og avslutt med litt ost. Steik i ovnen på 175 grader i ca 20 min.

Eg var kanskje litt slapp med å helle ut ALLT vannet, så det ble en litt tynn stappe. Den var god på smak, eg ser for meg at det blir veldig bra til pølser eller karbonader :)

Veide ikke alle ingrediensene, så har ikke nøyaktig karbohydrat innhold.

Ikke så lett å få lekker på talerken.

2 kommentarer:

  1. Blomkålgrateng er godt!! Jeg har også laga fløtegratinert blomkål, (på samme måte som man lager fløtegratinert potet)Og potetsalat uten potet, men med blomkål i stede. Funker fint ;)Når vi er på tur og griller pølser,bruker jeg kinakål-blad i stede for brød og blomkålsalat. Nydelig til grilla pølser!
    I dag skal jeg lage blomkålmos til "kjøtt-i-mørket" ;)
    Takk for inspirasjon ;)

    SvarSlett
  2. Ja, blomkål er en anvenlig grønnsak, burde bruke det mye mer :)

    SvarSlett