tirsdag 31. mai 2011

Selerirot i ovn


Til middagen i dag ble det selerirot som tilbehør. Selerirot er en grønnsak eg ikke har brukt tidligere, men etter å ha sett på nettet at flere bruker det som erstatning til potet måtte eg prøve det ut.

  • Skjer seleriroten i passelige staver
  • Kok seleriroten i ca 10 minutter
  • Ha den over i ildfast form, ha gjerne litt olje i formen og krydder på toppen og steik i ovnen på 225 grader i 10-20 minutter
  • Eg hadde i litt løk i formen under steiking




Eg brukte 250 g til to personer (pakke med 250 g) - skjerte av skallet, så det ble litt mindre.


Seleriroten inneholder per 100 g;
Kcal; 27
Karbohydrater; 2,8g
Protein; 1,6g
Fett; 0,3g

Kilde bama.no.
Seleriroten ble servert med kjøtt, pølse, salat, kryddersmør, apetina ost, løk, litt berniaise (posesaus), rømme og dressing!

2 kommentarer:

  1. Ser deilig ut..mon tro om det er godt fløtegratinert???

    SvarSlett
  2. Hmmm, det meste er jo godt fløtegratinert da ;) Det må eg prøve en gang!

    SvarSlett