Til middagen i dag ble det selerirot som tilbehør. Selerirot er en grønnsak eg ikke har brukt tidligere, men etter å ha sett på nettet at flere bruker det som erstatning til potet måtte eg prøve det ut.
- Skjer seleriroten i passelige staver
- Kok seleriroten i ca 10 minutter
- Ha den over i ildfast form, ha gjerne litt olje i formen og krydder på toppen og steik i ovnen på 225 grader i 10-20 minutter
- Eg hadde i litt løk i formen under steiking
Eg brukte 250 g til to personer (pakke med 250 g) - skjerte av skallet, så det ble litt mindre.
Seleriroten inneholder per 100 g;
Kcal; 27
Karbohydrater; 2,8g
Protein; 1,6gFett; 0,3g
Kilde bama.no.
Seleriroten ble servert med kjøtt, pølse, salat, kryddersmør, apetina ost, løk, litt berniaise (posesaus), rømme og dressing!
Ser deilig ut..mon tro om det er godt fløtegratinert???
SvarSlettHmmm, det meste er jo godt fløtegratinert da ;) Det må eg prøve en gang!
SvarSlett