torsdag 8. september 2011

Møllerens lavkarbobrød

Så at Møllesen har kommet med en pose variant av lavkarbobrødet - så måtte selvsagt prøve det. Håper det kommer flere poser med lavkarbo varer i butikken etter hvert.


Det kostet ca 30 kr på Rema - og man skal tilsette vann og litt olje.

Brødet er, om mulig, enda enklere å lage en lavkarbobrød hjemme (da må man jo helle i de ulike ingrediensene :P). Man heller posen i en bolle, tilsetter vann og noen ss olje. Alt røres sammen og massen skal være flytene. Det steikes i ovnen i ca en time.

Konsistensen er litt mer som brød enn hjemmelaget, dette grunnet det inneholder sammalt rug og hvetekli (som inneholder noe karbohydrater) - så brødet holder litt mer sammen og det er lettere å skjære tynne skiver. Eg/vi synes det manglet litt salt/smak - men det er lett å tilsette mer salt (mener det står på pakken også).Brødet inneholder mer karbohydrater enn om du lager brød selv (da får du karbohydratene ned i ca 30 g for hele brødet) - her er det 12,9 g karbohydrater/100g ferdig brød. Man spiser gjerne ikke så mye brød da - men om man tar seg noen skiver blir det lett noen karbohydrater siden brødet er "tungt". Glemte å veie det ferdige brødet da, så vet ikke hvor mange karbohydrater det inneholder totalt.

Alt i alt er brødet et fint alternativ når man vil ha ferskt brød og være maksimalt lat :) man slipper å ha mange ingredienser i skapet, og det inneholder ikke mange karbohydratene, selv om man øker litt enn å bake selv. Ok smak, litt tam pga lite salt - fin konsistens. Så var det helt grei pris på brødet (ca 30 kr). Eg kommer til å kjøpe dette igjen.


7 kommentarer:

 1. Er det gluten eller melk i det brødet?? Hilsen en gluten og melkealergiker ;)

  SvarSlett
 2. Det er gluten i brødet - det inneholder hvetekli! Det står også at det inneholder melkeprotein :/

  SvarSlett
 3. Kjempeflott oppsummering og test av brødet. Har selv spist og falt pladask for det :-)

  Laget fire stk og frøs ned tre av dem etter å ha skjært dem opp i skiver. Vil de holde seg bra mon tro?

  Les gjerne min test av Dalens vs Møllerens brød ved å klikke på brukernavnet mitt :-)

  Klem

  SvarSlett
 4. Tror de holder seg godt i frysen :) Har fryst ned lavkarbo brød siden eg begynte på lavkarbo, og det har ikke vært noe problem til nå.

  Skal titte innom å se på testen din :)

  SvarSlett
 5. Dette brødet smakte ikke godt:(

  SvarSlett
 6. Jeg anbefaler å bytte ut oljen med 0,5 dl meiersmør, 3,5 dl lunket vann og 2 ss sukrin. I tillegg tilsatte jeg 25g gjær. Det ble utrolig godt og resten av familien elsker det også!

  SvarSlett
 7. Jeg har nå prøvd denne melblandingen for første gang. Syns smaken var litt tam,og kanskje hadde det gjort seg med litt gjær. Litt tung konsistens, men skal prøve lavkarbomelet en gang til

  SvarSlett