lørdag 17. september 2011

Foccacia brød


Et smakfult italiensk inspirert brød med mye smak. - Oppskriften har eg sett en del plasser nå, på blandt annet Fotballfrue sin blogg og  Lavkarbo gjort enkelt. Eg mikser og trikser som vanlig litt med oppskriftene etter hva eg tror blir best/eg har i hus. Eg greide å ha i litt masse "fyll", så det ble lite brød igjen og veldig mye smak, så neste gang skal eg ha litt mindre tomater og oliven i, for nå var det litt for lite brød. Eg kommer også til å prøve kokosmel neste gang, i stedet for bakepro.


  • 4 egg
  • 1 dl krem fløte
  • 0,5 dl smeltet smør
  • ca 2 ss fiberhusk
  • ca 2 ss bakepro (en kan bruke kokosmel også)
  • 1 ts bakepulver
  • Litt salt

  • soltørkede tomater i olje
  • oliven i skiver
  • grovkvernet salt
  • fetaost/apetina ost

Visp smeltet smør, egg og fløte sammen, bland det sammen med det andre. Deigen skal være litt grøtete, så det er behov for litt tilpassing med "melet". Eg kledde en brødform med bakepapir og hadde deigen oppi. Dyttet så soltørka tomater, oliven og fetaost ned i deigen, og drysset over med med grovkvernet salt. Ikke vær sjenert med oljen fra tomatene, det skal være olje på toppen av brødet. Stekte på 200 grader i 20-25 minutter midt i ovnen. Man kan la deigen svelle godt og ha den rett på bakepapir og.

3 kommentarer:

  1. Hvis man skal bytte ut bakeri med kokos mel. Hvordan blir forholdene? Skal man ha like mye kokos mel som man skulle hatt bakepro?

    SvarSlett
  2. Prøvde å finne mailen din men svarer deg her og på bloggen din (selv om den ikke er aktiv?) for å se om du får svaret :)

    Alt kan byttes ut med kokosmel, men evt må du ha i litt mer veske siden kokos mel binder mye vann. Kokos mel er gaske søtt, så det hadde gjerne gått å bruke noe annet - som en ss mandel mel, malte mandler, fibrex, pofiber osv - dette har jeg ikke prøvd ut da, så kan ikke si noe om resultatet.

    SvarSlett
  3. Takk for svar.. du svarte direkte til mailen. Har en annen blogg som er aktiv.
    Ha en fin dag

    SvarSlett