Denne versjonen er ganske søt - eg smaker meg frem til mengden ingredienser, noe man bør gjøre under utprøving av oppskriften, spesielt i forhold til søtning. I begynnelsen trenger man gjerne litt mer søtning enn når du er mer vant til smaken. Her er hva eg brukte denne gangen.
- 200 g kakaomasse
- 100 g kakaosmør
- 2 ts vaniljepulver (raw)
- litt himalayasalt
- 20 g kokos olje med smak
- Yakon sirup 70 g
- 10 g yakon powder
- En skvett kremfløte, ca 30 g
- Stevia vanilla - 10 dr
Eg hadde noe av sjokoladen i silikonformer, og noe som sjokoladeplate (kledde en form med plastfolie). På sjokoladeplaten strødde eg kakao nibs og salte peanøtter over mens sjokoladen var varm og flytende - og den ble kjempe god!
Produktene til å lage sjokolade med kan kjøpes i helsekostbutikker eller på nettet. Økosjokolade har mange produkter til å lage sjokolade - samt tips og oppskrifter på nettsiden. Iherb har de fleste produktene på listen over. Om det er første gangen du handler på Iherb - så kan du bruke min kode VUK418 for å få $5 i avslag på første bestilling.
istedenfor å bruker penger på Himalaya salt, som forøvrig ikke er fra Himalaya, men fra Khewra i pakistan !
SvarSlettkjøp heller vanlig, billig salt ..
natriumklorid er natriumklorid uansett, og det lille ekstra du får av mineraler i dette saltet bidrar ikke til noen smak.
Jeg var på Rema og Ica ingen av de hadde kakaosmør. Hvor kan jeg kjøpe den?
SvarSlettTakk
Fant ikke noe sted eg kan svare deg Mrvalcan utenom her. Du kan kjøpe kakaosmør på helsekost butikker eller på iherb.
SvarSletthttp://iherb.com/p/12768?rcode=vuk418
Her kan man også bestille;
http://www.okosjokolade.no/nettbutikk
http://sunkost.no/produkter/mat-og-drikke-bakevarer/kakaosmor-400-gram/
må man lage den uten yakon sirup+pulver og kann man bruke kakao i stedenfor kakaomasse?
SvarSlett