fredag 18. mai 2012

Eplekake

En fantastisk eplekake - helt uten hvetemel og sukker! Denne er laget med gode og litt søte økologiske røde epler.

Du trenger
  • 4 (medium størrelse) økologiske epler
  • 150 g mykt smør
  • 1,5 til 2 dl sukrin
  • 5 egg
  • 2 dl kokosmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • en liten boks kremfløte (1/3 L)
  • Kanel


Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukrin porøst. Tilsett egg, og pisk godt sammen. Bland så inn kokosmel, bakepulver og vaniljepulver og miks videre. Til slutt blander du inn kremfløte og pisker til en jevn røre. Jeg hadde den i en rundt form, 22 cm. Eplene skrelles og kjernen fjernes, for så å kuttes i båter. Båtene ble lagt i en plastpose og jeg hadde masse kanel i - posen ristes til kanelet er godt fordelt på elplebåtene og trykkes så ned i kaken.

Steikes i ovnen i ca 30 - 40 minutter på 180 - 200 grader (følg godt med!) til kaken er fast. Avkjøles litt, før den nytes.

5 kommentarer:

  1. Hvor mange grader skal denne stekes på?

    SvarSlett
  2. 180 - 200 grader. Eg mener eg hadde den på 200 grader, men vi har en litt dårlig ovn.. :)

    SvarSlett
  3. Hvor mange karbo er det i en slik kake? ca? Eller pr 100 gr? :)

    SvarSlett
  4. Har ikke regnet ut karbohydratene i denne - men det kan du gjøre på diett.no om du vil vite hvor mye der for hele kaken :)

    SvarSlett
  5. Blir ikke kaken bitter med vanlig sukrin?

    SvarSlett