torsdag 18. november 2010

Trening, meldt meg inn på sprek og blid!

Eg har (endelig) slått til å meldt meg inn på treningssenter! Nå har eg ikke noe valg - eg må trene, ellers er det helt bortkastet penger (og dårlig samvittighet). Mitt nærmeste treningsenter er 2 minutter fra sofaen, det er på Sprek og Blid Danmarksplass eg skal trene.

Denne uken har eg trent time to ganger (MRL og Bosu/MRL) - er rimelig fornøyd med meg selv ;) Selv om formen er dårlig, musklene slappe og eg har bein uten evne til kordinasjon, så har det gått veldig veldig fint. Eg er gangsperr som bare det - som viser at noe har blitt gjort riktig - selv om eg ikke liker å være såååååå gangsperr :P Men ingen resultater uten smerte - det blir jo uansett snart bedre!

Målet mitt er å bli sterkere, kansje til og med sterkest ;) Superwoman?!? Hehe... Eg vil bli i bedre form og ha en sterkere kropp, trene regelmessig og øke kondisjonen. Eg tenker at eg må begynne litt rolig - for å ikke bli 'skremt' og å hindre skader, slik at eg kommer inn i treningen og en god treningsrytme..

For dere rutinerte trenere - kom gjerne med tips og triks til nybegynneren, spesielt om DU spiser LCHF/lavkarbo og trener!

6 kommentarer:

 1. Jeg er ingen ekspert - kun egne erfaringer ;)
  Jeg foreslår at du setter opp en treningsplan, slik at du vet omtrent hva hver dag skal bestå av når det gjelder trening. Finn ut hvor ofte du har tid til trening, og få et godt utbytte av de dagene. Få også en fin balanse mellom kondisjon- og styrketrening, men helst på ulike dager. Det gir best utbytte :) Intervalltrening er effektivt, det samme er knebøy. Men først og fremst kan du tenke over hvor ofte du vil trene. Det høres litt strengt og seriøst ut, men det gjør treningen mer målrettet og man vet hele tiden hva man går til :)

  SvarSlett
 2. Takk for svar :)

  Det er litt vanskelig å sette opp en fast plan for når eg skal trene - siden eg jobber turnus. Men det er jo en god ide å lage en plan for uke til uke :) Og sikkert veldig lurt siden det ellers er lett å skulke trening...

  Eg vil begynne med å trene 2-3 ganger i uken, hovedsakelig timer på senteret, som MRL time. Eg er ganske utrent, og kjenner meg så godt at eg vet at det ikke er realistisk å begynne med lange økter 5 ganger i uken. Da kommer eg til å bli lei og ikke like treningen. Derfor vil eg begynne litt forsiktig og realistisk med gruppe timer noen ganger i uken for så å øke opp og endre treningen etter hvert. Heldigvis er treningsenteret rett rundt hjørnet - så eg har ikke lang vei! Da kan eg springe ned om eg finner ut at eg vil ta en time på sparket :)

  Nå skal eg sitte meg ned å skrive plan for de neste ukene :) Har planer om å holde de også ;)

  SvarSlett
 3. Planlegging er et must i forkant av trening, og jeg synes du har en flott plan jeg! Fin tankegang med å ikke pøse på med trening. Det er ikke bra for hverken kropp eller hodet det. Gruppetimer er jo genialt da. Da kan man konsentrere seg max om selve treningen uten å måtte planlegge økten :)
  Det er smart å planlegge treningen i forkant, da får man best utbytte. Også kan du lage det langsiktige mål. ;) Og variasjon er viktig for å ikke bli lei.. Derfor er jo gruppetimer genialt ;)

  SvarSlett
 4. Karbohydrater lagres jo som kjent i muskulaturen i form av Glykogen, når glykogen lagrene er tilnærmet fulle, er dette drivsstoff for kroppen i opptil 2 timer ( ca , individuelt) avhengig av hvor mye kroppen jobber, samt hvilket forbrenning som er tilstede pr kg/min. Når karbohydrat lagrene ( glykogen) er tomme er kroppen på sparebluss. dette ser en etter ca 40 km på en 50 km langrenns øvelse, eventuelt etter ca 35 km på en helmaraton løp. Da går kroppen ned på sparebluss og utelukkende forbrenner på protein ( fett mengde) ..Konsekvens av kutt ned sterkt på karbohydrater og spise større mengder fett/ protein etc sier seg ikke fungerer i en kropp som skal yte ( trene ) store mengder der Karbohydrater er en viktig drivstoff kilde

  SvarSlett
 5. Mye av karbohydrater kan nok kuttes ut, men husk at Karbohydrater ( brød, poteter, pasta blant annet) er svært viktig drivstoff for en som trener utholdenhet, langdistanse løp eventuelt langrenn.. Uten gode karbohydrater i større mengder hver dag fungerer ikke kroppen optimalt.. Å basere en trent kropp ( utholdenhet ) på kun disse menyene er neppe av det beste.. Dette baserer seg på erfaringer samt ikke minst hva tidligere topputøvere innen friidrett hadde i kostholds regimet når en trente som mest

  SvarSlett