søndag 14. november 2010

Kardemommekake/bollekake versjon 3

Eg forsøker igjen på å få til perfekt kardemommekake - men har enda en gang fått til bollekake... Første gang holdt ikke så godt sammen, se her - andre gang ble bollekake. Tredje forsøk ble mye likt bollekaken - veldig god, men eg vil ha kakekonsistens!

  • 3 egg
  • 1,5 dl sukrin
  • 2 dl mandelmel (149 g)
  • 70 g kokosmel
  • 8 g fiber husk
  • 2 ts bakepulver
  • ca 5 g kardemomme
  • 130 g smeltet smør
  • 4,5 dl varmt vann
Sett ovnen på 175 grader. Miks sammen egg og sukrin. Ha i mandelmel, kokusmel, bakepulver og kardemomme. Bland sammen. Tilsett smeltet smør og varmt vann. Ha røren i en sukkerform (1,5 l). Steik midt i ovnen i ca 30 minutter (sjekk kaken ofte mot slutten).



Er det noen som har tips til hvordan man får til kake konsistens? Er det for mye fiber husk? For kort steike tid? For lite vann - eller for mye? HJELP!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar