Du trenger;
- 300 g fryste bringebær - kan gjerne tine litt før en starter
- 150 g sukrin
- Ca 2 strøkne JBKM, blandet med en skvett kaldt vann.
Ha bringebærene i en kjele, ha på middels varme. La dem "smelte" mens en rører jevnlig. Tilsett sukrin etter ønske - eg brukte 150 g sukrin. Kok opp og la bærene koke i ca 5 minutter (det tykner noe ved koking). Ha i JBKM oppløst i vann litt og litt til ønsket konsistens. Mitt syltetøy ble ganske fast - lett å legge på mye på.
Når det ikke er konsenveringsmidler i syltetøyet så er det liten holdbarhet - kun noen dager i kjøleskapet. Eg har fryst ned i små beholdere, så er det enkelt å ta opp deilig syltetøy når en skal bruke det. Det tinger fort opp på kjøkkendisken.
Coop sine bringebær inneholder 7 g karbohydrater per 100 g = 21 g karbohydrater på hele porsjonen med bringebærsyltetøy.
Flink du jenta mi :-)
SvarSlettViss du rører syltetøyet til det blir kaldt (ha pannen i vasken m/kaldt vatn) så tykner det,litt, og du slepp å ha tilsetning for å få det tykkere.
Det gjer eg, når eg har plukket bær til syltetøy :-) Klem fra mamma :-)
Er jo litt rart att det er 7 karber pr 100 g, når det egentlig bare er 3,2 karber i ferske bringebær? Man lurer litt på hva de har tilsatt da ja :P
SvarSlettDet står på pakken at det bare er bringebær i - ikke noe annet... Men det kan jo hende at en del av vannet har fordampet i fryseprosessen slik at karbohydrat innholder blir høyere? Ikke godt å si... :P
SvarSlett