Kardemommekake oppskrift er hentet fra boken Bakeglede uten sukker, et utdrag fra boken finner du her. Eg har endrett litt på opskriften siden eg ikke har bake pro.
- 1, 5 dl sukrin
- 3 egg (154 g)
- 2 dl mandelmel (137 g)
- 0,6 dl kokosmel (37 g)
- 2 ts bakepulver (13 g)
- 1 ss kardemomme (4-5 g)
- 100 g smeltet smør
- 1,3 dl varmt vann
Sett ovnen på 175 grader. Miks sammen egg og sukrin. Ha i mandelmel, kokusmel, bakepulver og kardemomme. Bland sammen. Tilsett smeltet smør og varmt vann. Ha røren i en sukkerform (1,5 l). Steik midt i ovnen i ca 35 minutter.
Hele kaken inneholder 18,3 g karbohydrater.
Eg var så uheldig å MISTE kaken på vei ut av ovnen! Så det var ikke mye av kaken som var sammen etter det... Kaken var veldig god på smak - det smakte bolle med kardemomme (som man laget når man var liten, elsk!), men den var nok litt tørr (ikke for lite fett - det virket ok) og holdt lite sammen. Både mandelmel og kokusmel trekker til seg mye vann og har lite bindene effekt. Det kan være en ide å ha i noe som binder deigen (fiberhusk?), og en hel del mer væske. Eg skal definnitivt jobbe videre med denne oppskriften :)
Rester av knust kake...
Den boka vil jeg ha...og så greit at du har gjort om oppskriften litt, har ikke bake pro selv :P
SvarSlettåh, denne må prøves! Så saftig og fin ut synes jeg! :)
SvarSlett