tirsdag 1. februar 2011

Panna cotta med vanilje og bringebær

Panna Cotta er en klassisk dessert fra Italia, navnet betyr direkte oversatt kokt fløte. Oppskriften gir 3 porsjoner. Oppskriften er funnet på www.funksjonellmat.no/oppskrifter.


Ingredienser
  • 3,75 dl kremfløte
  • 0,75 dl melk
  • 75 g sukrin melis
  • 2,5 plater gelatin
  • ca 0,5-1 ts vaniljepulver (skal skal egentlig bruke vaniljestang - men det har eg ikke).
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Varm opp fløte, melk, vaniljepulver og sukrin forsiktig og la det trekke under kokepunktet til sukrinen er smeltet. Smelt gelatinplatene inn i fløteblandingen. Fordel i kopper, glass eller skåler. Settes til avkjøling. Det tar en stund å kjøle ned fløte blandingen.
Bringebærsaus
  • 150-200 g fryste bringebær
  • 0,75 dl vann
  • 3 ss sukrin melis
  • limejuice
Sett bringebærene til tining. Varm opp vann og limejuice sammen med sukrin til sukrinet er smeltet. Ha bringebærene i en blender og tilsett vannet. Kjør til en fin røre. La blandingen avkjøles før den helles over stivnet fløteblanding. Man kan ha i vaniljeessens om ønskelig.
Bringebærsausen er hentet fra LCHF-bloggen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar