lørdag 5. februar 2011

Svensk kladdkake

Ingredienser
 • 100 g smeltet smør
 • 3 egg
 • 1 1/4 dl sukrin
 • 1/2 ss fiberhusk
 • 3 ss kakao
 • 1/2 ts vanilje

Visp egg og sukrin til det blir luftig. Tilsett så smeltet smør. Ha i de tørre ingrediensene i eggidosisen og ha i form.Eg brukte en rund form 22 cm i diameter med bakepapir i. Steikes på 200 grader i 10 minutter.

Kaken skal oppbevares kjølig og serveres kald. Gjerne med litt krem til.

Oppskriften er henet fra Bakeglede uten sukker.

Kaken var god og enkel å lage, men det kunne kanske vært litt mer kakao i for min del (eg liker mørke sjokoladekaker). Den kan steikes i en mindre form enn den eg hadde slik at den blir litt mer kladdig.

Ops, et hjørne er vekk :P

4 kommentarer:

 1. Jeg lagde denne på torsdag og jeg er helt enig at den godt kunne hatt mer kakao i seg. Den har ikke så super mye sjokoladesmak.
  Jeg lagde ostekrem som jeg hadde på kaken (samme som til gulrotkake) bare med Sukrin melis i stedet for melis, og ferske blåbær ved siden av. Kommer helt klart til å lage den igjen, men da skal jeg smelte i mørk sjokolade tror jeg. :)

  SvarSlett
 2. Ja - helt enig med sjokoladesmaken... Synes det kanskje ikke var en veldig god oppskrift (skuff...) Men den er enkel da - og kan nok lett gjøres bedre med mer sjokolade i! Synes brownie kakene eg har laget tidligere etter egenkomponert oppskrift var mye bedre, men litt mer arbeid med den og da.

  Det høres godt ut med ostekrem på! Det skal eg prøve :) Har litt kake i frysen, så får lage ostekrem til når eg tar opp *gleder seg*

  SvarSlett
 3. kan u steike de i muffinsformer isteden?

  SvarSlett
 4. Det har eg ikke forsøkt selv, men det kan man sikkert gjøre. Man må huske på kortere steketid da :)

  SvarSlett