tirsdag 31. januar 2012

Karbohydrat redusert havregrynsgrøt

Havregrynsgrøt er godt - og veldig mettende. Men kokt på melk så blir det lett en del karbohydrater i en porsjon. Eg har laget grøt en del ganger nå - kokt på litt fløte og vann, havregryn og cottage cheese (CC). Med CC så blir det en litt annerledes smak, men synes fortsatt det er godt. Her serveres det med godt smør, kanel og sukrin.Eg varmer opp fløte og vann - når det koker tilsettes havregryn. dette koker videre noen minutter før CC tilsettes. La stå et minutt og to før det er ferdig.

Man kan ha nøtter, linfrø eller andre frø i også - etter hva man liker og har. Noe liker å ha melk eller kefir over grøten, selv synes eg det er ok med litt kefir på, men kun en skjelden gang.

3 kommentarer:

  1. Omtrent hvor mye CC og havregryn bruker du for en porsjon?

    SvarSlett
  2. Eg har ikke veid det, så eg vet ikke hvor mye det er - tar i til det ser bra ut :) Bruker skjeldent å måle og veie maten for tiden, er ikke så nøye med karbohydratene siden eg ammer..

    SvarSlett
  3. Veldig godt i velling også; 1 kaffekrus fylles 3/4 med lettmelk eller vann/fløte, tilsett 1-2 ss havregryn.Kok opp i microen. Ta ut og tilsett 1 ss CC, 1-2 ss hakkede mandler,kanel+ søtning (Splenda el.Sukrin) etter smak.Friske blåbær er også godt i :) Superfrokost "i farta"

    SvarSlett