søndag 22. januar 2012

Myk peanøttkonfekt (fristende lavkarbo)

Denne oppskriften er hentet fra boken Fristende lavkarbo.
Oppskriften i boken Fristende lavkarbo.

Du trenger
100 g mørk sjokolade
150 g peanøttsmør
50 g meierismør
2 ss fløte

Smelt sjokoladen, tilsett deretter peanøttsmøret og rør det godt inn. La tilslutt meierismøret smelte inn i blandingen og tilsett fløten. Ha blandingen i en boks/brødform med plastfolie og i kjøleskapet. Når den er helt avkjølt og stivnet, deles den opp i små firkanter og oppbevares i en lufttett boks i kjøleskap.

Denne oppskriften er laget to ganger allerede - en gang med smooth peanøttsmør og en gang med peanøttsmør med biter. Sistnevnte var best (og er det man skal bruke i følge oppskriften i boken). Når eg brukte smooth peanøttsmør så strødde eg salte peanøtter på toppen - noe som passet utmerket (var tom for peanøtter andre gangen). Denne konfekten er fantastisk, det som er best er konsistensen - myk og kremig. Det smaker mye peanøtter da, så det passer nok best for den som liker peanøtter.

Lite ingredienser, du trenger bare dette (og peanøtter om du ønsker det) :)Konfekt med peanøttsmør med biter.

6 kommentarer:

 1. Nam!! Fristende!! Noe for neste helg :-)

  http://sjelemat.blogspot.com/

  SvarSlett
 2. Mye av karbohydrater kan nok kuttes ut, men husk at Karbohydrater ( brød, poteter, pasta blant annet) er svært viktig drivstoff for en som trener utholdenhet, langdistanse løp eventuelt langrenn.. Uten gode karbohydrater i større mengder hver dag fungerer ikke kroppen optimalt.. Å basere en trent kropp ( utholdenhet ) på kun disse menyene er neppe av det beste.. Dette baserer seg på erfaringer samt ikke minst hva tidligere topputøvere innen friidrett hadde i kostholds regimet når en trente som mest..

  SvarSlett
 3. Karbohydrater lagres jo som kjent i muskulaturen i form av Glykogen, når glykogen lagrene er tilnærmet fulle, er dette drivsstoff for kroppen i opptil 2 timer ( ca , individuelt) avhengig av hvor mye kroppen jobber, samt hvilket forbrenning som er tilstede pr kg/min. Når karbohydrat lagrene ( glykogen) er tomme er kroppen på sparebluss. dette ser en etter ca 40 km på en 50 km langrenns øvelse, eventuelt etter ca 35 km på en helmaraton løp. Da går kroppen ned på sparebluss og utelukkende forbrenner på protein ( fett mengde) ..Konsekvens av kutt ned sterkt på karbohydrater og spise større mengder fett/ protein etc sier seg ikke fungerer i en kropp som skal yte ( trene ) store mengder der Karbohydrater er en viktig drivstoff kilde..

  SvarSlett
 4. Den anonyme kan du nok trygt ignorere så lenge det gjelder vanlig trening. Funker fint å trene for fullt etter de første ukene når kroppen har vent seg til å forbrenne fett - men det visste du sikkert allerede. :-)

  SvarSlett
 5. Eg synes det går fint å trene uten mye karbohydrater - men alle er jo selvsakt forskjellig. Noen har behov for litt mer karbohydrater enn andre ved trening - men dette er jo som sakt veldig individuelt. Og at man MÅ ha masse karbohydrater for å trene utholdenhet er bare TULL (og vel skrevet ev en som tydeligvis ikke kan sine saker). Det er mange idrettsutøvere som spiser LCHF, uten problem :) Som for eksempel Björn Ferry, som også har kommet ut med en LCHF bok om trening.

  De fleste som er i mot LCHF skriver ut av uvitenhet og har virkelig ikke satt seg inn i hva LCHF og lavkarbo er - verken om hva man spiser og heller ikke forskning. Selvsakt passer ikke ett kosthold alle, men LCHF passer og fungerer veldig godt for mange :)

  SvarSlett
 6. La meg til som følger, flott blogg med herlige lchf oppskrifter!!MVH Stinemor:-)

  SvarSlett