mandag 27. februar 2012

Fløte karameller

I lang lang tid har jeg tenkt å lage lchf fløtekarameller - men måndene har gått uten at karamellene ble til. Helt til jeg fikk ånden over meg med boken Fristende lavkarbo.


Det er ganske enkelt, med det tar tid med koking - men det er kanskje verdt det? Slik er oppskriften, som er hentet fra boken Fristende Lavkarbo av Cecilie Theiste Brattli.

2 dl fløte
100 g smør
3 ss surkinmelis
1 ts vaniljepulver

Kok opp blandingen, og la den småkoke i en god time (jeg bruke vel ca 1,5 time). Rør innimellom. For mye røring kan gjøre at massen skiller seg. Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Hvis massen stivner raskt i kantene er den klar. La den avkjøle litt i pannen, før du kler en boks med plastflolie og heller massen over. La stivne i kjøleskap. Oppbevares i kjøleskap.

Man kan tilsette det man vil i massen - nøtter, hakket sjokolade, tørket frukt.

Disse var veldig veldig god! Jeg hadde litt salte peanøtter og hakked mørk sjokolade i. NYDELIG! Det varte ikke lenge før det var tomt, så det kan være lurt å doble porsjonen neste gang?

3 kommentarer:

  1. Nam! Men hva er dette vanilje pulveret??

    SvarSlett
  2. Vanilje pulver er pulver av tørket vanilje stang - det kan kjøpes på helsekost butikker og på nettet. Noen matvare butikker har det også. Man kan evt kjøpe tørket vaniljestang og male opp :)

    SvarSlett