fredag 19. november 2010

Hjemmelaget bringebærsyltetøy med sukrin

Eg fikk slik lyst på lapper med syltetøy og rømme, det skal eg lage i morgen! Og når syltetøyet som står i kjøleskapet inneholder masse sukker (og forsåvidt er gått ut på dato), så må en lage sitt eget. Eg har brukt en liten evighet på å finne ut hvilket fortykningsmiddel som kan brukes til syltetøy - JBKM, gelatin og fiberhusk kan brukes. JBKM gjør at syltetøyet blir tykt med det samme, mens gelatin og fiber husk blir tykkere etter hvert som syltetøyet blir avkjølt.



Du trenger;

  • 300 g fryste bringebær - kan gjerne tine litt før en starter
  • 150 g sukrin
  • Ca 2 strøkne JBKM, blandet med en skvett kaldt vann.

Ha bringebærene i en kjele, ha på middels varme. La dem "smelte" mens en rører jevnlig. Tilsett sukrin etter ønske - eg brukte 150 g sukrin. Kok opp og la bærene koke i ca 5 minutter (det tykner noe ved koking). Ha i JBKM oppløst i vann litt og litt til ønsket konsistens. Mitt syltetøy ble ganske fast - lett å legge på mye på.

Når det ikke er konsenveringsmidler i syltetøyet så er det liten holdbarhet - kun noen dager i kjøleskapet. Eg har fryst ned i små beholdere, så er det enkelt å ta opp deilig syltetøy når en skal bruke det. Det tinger fort opp på kjøkkendisken.



Coop sine bringebær inneholder 7 g karbohydrater per 100 g = 21 g karbohydrater på hele porsjonen med bringebærsyltetøy.

3 kommentarer:

  1. Flink du jenta mi :-)
    Viss du rører syltetøyet til det blir kaldt (ha pannen i vasken m/kaldt vatn) så tykner det,litt, og du slepp å ha tilsetning for å få det tykkere.
    Det gjer eg, når eg har plukket bær til syltetøy :-) Klem fra mamma :-)

    SvarSlett
  2. Er jo litt rart att det er 7 karber pr 100 g, når det egentlig bare er 3,2 karber i ferske bringebær? Man lurer litt på hva de har tilsatt da ja :P

    SvarSlett
  3. Det står på pakken at det bare er bringebær i - ikke noe annet... Men det kan jo hende at en del av vannet har fordampet i fryseprosessen slik at karbohydrat innholder blir høyere? Ikke godt å si... :P

    SvarSlett