tirsdag 2. november 2010

Lavkarbo 'rundstykker'

Eg fikk så lyst på rundstykker i dag, så mikset sammen en røre. Det ble rundstykker i muffins former - de ble veldig gode. Rundstykkene kan lages uten former også.


  • 50 g Ground almonds
  • 50 g linfrø
  • 30 g solsikkekjerner
  • 50 g sukkerroefiber
  • 10 g Hi-maize
  • 100 g Kremfløte
  • 55 g Seter rømme
  • 3 små egg (156 g)
  • 125 g revet ost
  • 100 g smør
  • 10 g Fiber husk
  • 2 ts bakepulver
Bland sammen alle ingrediensene. Ha røren i muffins former, det går kanskje fint uten form også? Steik midt i ovnen på 180 grader - i 12-15 minutter.

Eg forsøkte å knuse frøene litt med stavmikser før resten kom i røren - med moderat hell.

Deigen, klissete og formbar. Kanskje kan en vanne den ut med hell?

Første steiking - klattet oppi formen.

Steiking nummer to, laget 'baller' av deigen. Det gir en litt finere form på rundstykkene.


Hele røren inneholder 18,6 karbohydrater. Eg fikk 15 rundstykker, det gir i overkant av en karbohydrat per rundstykke (1,24). Man kan med fordel fylle opp muffinsformen og lage store kuler, da blir kakene finere og større.


Oppdatering; Rundstykkene går fint å lage uten muffinsform - de ble fine og med sprø bunn - og perfekt høyde på. Her ser du resultatet.

6 kommentarer:

  1. Hei :)
    Jeg lurer på hva Hi-Maize er?
    Må bare få si at du er veldig inspirerende, og du lager så mye godt! Du er flink!

    - Helene

    SvarSlett
  2. Takk :)

    Hi-maize er fiber som man kan tilsette bakst for å øke fiberinnholdet. Det er ikke nødvendig å ha med - men eg har det og bruker det siden det står i skapet (det blir nok ikke kjøpt ny når den er tom..).

    Her kan du lese mer om hi-maize;
    http://www.funksjonellmat.no/himaize-om.php

    SvarSlett
  3. Hva er ground almonds?? og hvor får man kjøpt det. Kjempefin side du har, den har jeg lagt til i favorittene mine:o)

    SvarSlett
  4. Det er malte mandler (uten skall). Kjøpte det på helsekostbutikk. Det går fint å bruke egenmalte mandler i stedetfor. Ground alond er mer finmalt enn om en maler mandler i kjøkkenmaskin/med stavmikser (vertfall med min) - men det gjør samme nytten :)

    SvarSlett
  5. Hei! elsker bloggen din og har nettopp blitt en fast leser.
    Kan du fryse disse rundstykkene og får jeg kjøpt fiber husk på butikken?

    SvarSlett
  6. :) Så koselig!

    Eg pleier å fryse rundstykkene. Lager dobbel porsjon og hiver det meste i frysen i små poser - så tar eg opp litt og litt som eg har i kjøleskapet frem til de skal spises.

    Fiber husk kjøper eg på helsekost. Eg har ikke sett det på vanlig butikk, men det kan hende det finnes på større matvarebutikker? Evt kan det bestilles på nettet.

    SvarSlett