tirsdag 1. februar 2011

Nøtte muffin

  • 120 g malte mandler
  • 120 g malte hasselnøtter
  • 100 g smeltet smør
  • 120 g revet ost
  • 4 egg (189 g)
  • 1 ts bakepulver

Bland sammen ingrediensene og hell i 12 muffinsformer.
Stek i ca. 15 minutter på 180'C.

Disse ble gode og saftige, men smak av nøtter. De kan spises som den er, men eg synes de var gode med ost på.

Alle muffinsene inneholder 14 g karbohydrater, dette gir 1,17 g per muffins.




Disse var gode med smør og ost..

4 kommentarer:

  1. Mmm:) De så kjempe gode ut! Vil nok teste de ut en dag, om de blir like vellykket som dine kommer jeg til å legge de ut på bloggen min, og selvsagt linke til deg - håper det er i orden :-)

    SvarSlett
  2. De var ganske så gode også ;) Og enkle å lage!

    Det er bare å legge oppskiften ut :)

    SvarSlett
  3. ang målene: er det 120 g mandler som er malt eller maler du en mengde mandler og måler til 120 g?

    SvarSlett
  4. Det er det samme det - om en vil male opp rett mengde eller om en vil male opp mer og ta ut 120 g. Eg har en boks med malte mandler og heller ut 120 g fra den heller enn å male mandler hver gang.

    Nøtter holder seg ikke så godt når fettet kommer i kontakt med lys og luft (når en åpner posen) slik at om det står lenge kan fettet harskne, derfor kan det være greit å oppbevare mandler i kjøleskap - spesielt når de er malt.

    SvarSlett