onsdag 29. februar 2012

Nye lavkarbobøker

Jeg har bestilt noen bøker på nettet - svenske bøker - på www.capris.no. Bøker er mye billigere på svensk enn på norsk, så jeg valgte å bestille alle bøkene på svensk (selv om den ene er kommet ut på norsk). Bøkene kom i sist uke og jeg har fått lest en del i de, men jeg har enda ikke prøvd ut noen oppskrifter (kun drømt om alle de fine rettene).


LCHF for hela familjen : riktig mat ger nöjda barn (Monique Forslund)
Denne er virkelig flott - mange fine retter, inspirerende tekster om mat og LCHF, flotte bilder og masse masse tips - FOR HELE FAMILIEN. Det begynner med litt innledning og innføring om barn og kosthold. Så kommer mat for små barn og det helt ned til de første smaksprøvene. Videre kapitler omhandler frokost, lunch og middag, tilbehør, mellommåltider, etterretter festligheter og høytider, fredagsmys, bra mat i forskolen og familiens praktiske LCHF. Det er ikke snakk om at man skal unngå karbohydrater til barn - men man velger heller mettende mat og naturlig mat - og unngår sukker og hvitt mel. Jeg blir mer og mer forelsket i boken og tror at denne kommer til å bli mye brukt. En ting er sikkert - hvert ord kommer til å bli lest.

En god og fin bok - med mye innhold. På svensk er den også billig og absolutt verd pengene.

Noen forslag til den første matenDags att bli smal! LCHF på mitt sätt (Katrin Zytomierska).
Denne er det mye tekst i og noen få oppskrifter. Personlig synes jeg ikke dette var en god bok - her er det kun fokus på å gå ned i vekt for at tjokkiser er ekkelt og uatraktivt - man blir ikke lykkelig av å være en tjokkis. Den kan nok være inspirerende for noen med måten den er lagt opp på, men jeg følte det ble litt vel mye av det gode. Jeg tror det er en bok få kan følge oppskriften til med like godt resultat - siden det er snakk om en dame som overspiste hele svangerskapet, veide 33 kilo mer dagen hun hadde født - og så gikk ned kiloene på noe som synes å være noen få uker. Altså opp gravide-kilo, ned gravide-kilo. Det som er bra er at hun anbefaler trening. Om man skal kjøpe en LCHF for for å slå opp i eller til oppskrifter - så er det ikke denne. 

Tja, ikke en bok jeg anbefaler å kjøpe.


Frisk med LCHF: Lunch og smårätter (Sofie Hexeberg, Birthe Storaker) - (På norsk heter denne Frisk med lavkarbo: Frokost og Lunch)
Denne har jeg ønsket meg lenge. Den inneholder oppskifter som passer til frokost og lunch - og ta med mat. Middag er oftes ikke noe problem å lage på LCHF - men mat å ta med er ikke alltid like lett (selv om middagsrester fungerer fint, så er det ikke alltid det passer så bra å ha med).  Her finnes mange tips til mat som passer til frokost og lunch - som brød, knekkebrød, muffins, rundstykker, pålegg, grøt, vafler, supper, salater og mer. Det finnes en innledene teoridel og ellers tips til oppbevaring av maten. Anbefales til de som har problemer med hva en skal spise til frokost og lunch - til variasjon og inspirasjon.

2 kommentarer:

  1. "LCHF för hela familjen" har jag också. Har inte hunnit provlaga ännu men har planerat in två maträtter kommande vecka ur boken. Boken är väldigt vacker och inspirerande. :-)

    SvarSlett
  2. Synes også den er vakker og inspirerende :D Og liker at den er så omfattende og at det er oppskrifter helt ned til de aller minste :)

    SvarSlett