fredag 26. august 2011

"Bounty"


Disse ble, ikke overaskende, veldig gode!

Lavkarbo Bounty finnes det ufattelige mange oppskrifter på - eg har blandet sammen etter å ha sett på ulike oppskrifter etter hva som eg synes høres best ut og etter det som var i skapet.

Du trenger

  • 65 g kokosolje
  • ca 1 dl sukrin
  • 1 dl kokosmelk (obs mengden karbohydrater, det er stor forskjell fra merke til merke)
  • 1 dl fløte
  • ca 250 gram revet kokos
  • ca 300 gram mørk sjokolade (evt hjemmelaget sjokolade)
Smelt kokosolje og sukrin i en kjele. Tilsett kokosmelk, fløte og revet kokos. Rør alt godt sammen. Eg smurte kokosmassen ut i form kledd med plastfolie - kjøl ned noen timer i kjøleskap. Når massen er stivnet så knekk/skjer opp massen i passende biter. Smelt sjokolade (ta det gjerne i flere omganger da det drysser en del kokos), la den avkjøle litt og dypp bitene forsiktig i. Ha på matpapir i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Oppbevares i kjøleskap.

Om man vil ha litt finere form kan en forme til kuler eller stenger før en har de i kjøleskapet.

2 kommentarer:

  1. Namme!! Har hatt lyst til å lage dette, og har alt utenom sukrin i hus. Tror du man kan bytte ut sukrin med Splenda..?

    SvarSlett
  2. Det går sikkert fint :) Men vet ikke hvordan blandingsforholdene endres da.. Sukrin er litt mindre søtt enn vanlig sukker da. Men det er jo bare å prøve seg frem! :)

    SvarSlett