onsdag 1. juni 2011

Gulrot kake a LCHF

Ingredienser;
  • 3 egg
  • 250 g sukrin melis
  • 1 dl oliven olje
  • 1,5 ts natron
  • 1,5 ts kanel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljepulver
  • 250 g malte mandler
  • 250 g finrevet gulrot
  • 1 ss fiber husk
  • En skvett kremfløte (30 g)
Visp sammen sukrin melis og egg til eggedosis. Tilsett oljen og det tørre i eggedosisen. Bland godt. Ha i den revede gulroten. Deigen passer i en rund form 24 cm. Steik midt i oven på 175 grader i ca 50 minutter. Avkjøl før en tar på glasur (om en greier).

Glasur;
  • 200 g kremost naturel (brukte smøreosten til Landlord)
  • 150 g sukrin melis
  • Saften av 1 lime 
  • litt sitronsaft
  • (2 ts vaniljepulver - om ønskelig)

Pisk sammen ingredienseneog ha over avkjølt kake (Greide ikke vente til den var helt kald selv da..). En kan ha i vaniljepulverer, men da blir det ikke hvit glasur.

Inspirasjon til oppskriften fant eg på pakken med sukrin melis, endret litt på den for å gjøre den lavkarbovenlig. Synes kaken smakte en del sukrin, men ellers var den saftig og god - selv om det ikke er helt som vanlig gulrotkake.

EDIT! Når kaken kom i kjøleskapet og ble skikkelig kald kom smaken av sukrin veldig godt frem, en sterk og kraftig smak! Dette var ikke sånn frayktelig godt, da eg ikke er glad i sukrin smaken! Forslag til endring? Kutt ned på sukrinen til 100 g! Bytt ut noe av de malte mandlene med kokos mel og reduser i alt mengden 'mel' (f.eks. 50 g mandelmel, 100-130 g kokusmel). Vær obs på konsistensen da kokosmel trekker til seg en del mer væske. Har ikke prøvd ut dette selv enda.

Hele kaken inneholder i underkant av 35 g karbohydrater.
Sjemaene er laget og hentet fra http://www.diett.no/.


6 kommentarer:

  1. Denne skal jeg bake til helgens bursdag:)
    Takk for at du er tilbake med bloggingen:)

    SvarSlett
  2. Dette såg jo godt ut :-)

    SvarSlett
  3. Åhh, håper på å lage en sunn gulrot kake jegogså.. s4lve kaka er grei men sliter litt med glasur ettersom jeg ikke tåler melk.. vurderer p bruke sånn type soyaost eller no..

    SvarSlett
  4. Obs obs, vet ikke om eg ville laget helt etter oppskriften her - kaken var grei så lenge den var varm/lunk i - men når den hadde stått kald så kom sukrin smaken GODT frem!! Så om man tar et stykke rett fra kjøleskapet så er det mye og sterk smak av sukrin.. Kommer med et forslag til endring i oppskriften etterpå :)

    Man trenger jo ikke smøreost glassur :) Man kan lage melis glassur, eller ha en klatt krem til (og en hassel nøtt til pynt). Prøv å søke på nettet etter hvordan melkealergikere lager gulrotkake og fyll :)

    SvarSlett
  5. Hei,

    Jeg har nettopp begynt med lchf, men jeg stusset litt på dette med melis sukrin. På baksiden av pakken står det 100g karbohydrater per 100g. Er ikke dette veldig mye. Jeg har brukt å søtet opp youghurt naturell med dette, men da jeg merket at det var så mange karbohydrater ble jeg litt paff. Er det bedre å bruke kunstig søtningsmiddel som diasukker enn melis sukrin?

    SvarSlett
  6. Det stemmer at det er 100% karbohydrater - MEN det er karbohydrater kroppen ikke kan nytte seg av i det hele tatt. Mener det er ca 10% av sukrinen som går ut med avføringen, resten blir tatt opp i kroppen - men skilles ubrukt ut via nyrene. Altså, selv om det er karbohydrater, så er det en type karbohydrat som vi ikke kan bruke. Det er litt det samme som fiber, som kroppen ikke kan bruke, men som skilles ut via avføring, ufordøyd.

    Diasukker av ulike slag inneholder oftes karbohydrater som høyner blodsukkeret og som kroppen kan bruke, så vil prøve å unngå dette.

    Husker etter hode her - og det er ikke alltid helt til å stole på for tiden - høygravide hukommelsen er litt på tur innimellom - men orker ikke søke opp fakta akkurat nå :P

    SvarSlett