Mmmmm!
Iskrem med vanilje og sjokoladebiter (natreen søtning)
- 3 eggeplommer
- 2 ss flytende natreen søtningsmiddel
- 3 dl kremfløte
- 1 ss vanilje pulver (kjøpes på helsekost butikker)
- ca 35-45 g mørk sjokolade i biter/revet
Iskrem med vanilje, sjokoladebiter og kakao (sukrin søtning)
- 3 eggeplommer
- 2 ss sukrin
- 3 dl kremfløte
- 1 ss vaniljepulver (helsekost)
- 2 ss kakao pulver
- ca 30-40 g mørk sjokolade i biter/revet
Fremgangsmåte
Pisk eggegulen og søtning til en tykkere masse. Stivpisk kremfløte og vaniljepulver (og kakao pulver). Velt så eggegulen og kremen sammen - ha i sjokoladen. Eg hadde det i isboks, om man ikke har det bør man dekke formen med plastfolie (også på toppen) for å unngå krystalisering og at isen blir hard. Sett isen i frysen - den er klar etter ca 3-4 timer.
Begge ble veldig gode, men eg synes den med natreen var best - den var litt søtere enn den med sukrin og så kom vanilje smaken bedre frem. Isen er litt hardere enn vanlig kjøpe-is.
Før frysing.
Før frysing - dekket den med plast for sikkerhetskyld - var jo så langt til lokket.
Ferdig og kjempegod is!
Mmmm!
Artig at du prøvde ut to varianter,begge ser nydelig ut:)Tror jeg skal prøve den med natreen,syns sukrin iser sånn . . .Veldig fin blogg:)
SvarSlettHvilket søtningsmiddel man bruker har jeg erfart er smak og behag. Prøvde begge i går og personlig likte jeg skuring best. Ble litt mye smak av natreen etter min smak. Men begge iskremene smakte godt. Har du regnet ut karbohydratene ?
SvarSlettHar ikke regnet ut karbohydratene her, men det er ikke mye når det bare er sjokoladen/kakao og fløten som gir nevneverdig med karbohydrater (kommer jo ann på hvilken sjokolade man bruker og hvor mye man spiser ;) ).
SvarSlett