søndag 3. oktober 2010

Lavkarbo Mousakka med lammekjøttdeig

Ikke lett å få mousakka til å se fint ut på en talerken...

Dette trenger du:
  • 1  aubergine (284 g, brukte ikke alt)

  • 400 gram lammekjøttdeig
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 buljong terninger
  • 1/2 boks hermetiske tomater (200g)
  • 1 liten tomat
  • 40 g tomat purre
  • 2 ts basilikum
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts oregano
  • ca 3 dl vann

  • 3 ss smør
  • 1 ts JBKM
  •  ca 3,5 dl fløte
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 40 g revet parmesan
  • (1/2 ts revet muskat, det hadde ikke eg.)

  • Revet ost til gratinering  

Fremgangsmåte;
  • Del aubergine i to, og kutt denne i tynne skiver. Stek dem noen minutter sammen med olje. Legg til side auberginen.
  • Finhakk løk og hvitløk, og stek med litt olje til de er myke. Ta til side.
  • Stek kjøttet, og tilsett løk og hvitløk. Tilsett krydder, tomater, vann og buljong. La sausen småkoke i rundt 30 minutter (mens du lager til resten), og tilsett mer vann om den skulle bli for tykk.
  • Smelt smør i en kasserolle, og tilsett JBKM oppløst i vann og fløte under omrøring. Tilsett krydder og ost, og kok til den blir passe tykk. Hold sausen varm, men ikke kokende når den er tykk nok.
  • Finn frem en ildfast form som er stor nok til å romme alt. Plasser auberginer og kjøttsaus lagvis. Ha på litt ost og hel over den hvite sausen. Strø over med revet ost.
  • Stek på 225 grader i 25 til 35 minutter, eller til osten er sprø og gylden på toppen.

Server mer tzatziki og salat. Hele retten inneholder 35,6 karbohydrater. Det er ca 6 porsjoner, det gir omtrentlig 6 karbohydrater per servering. Lammekjøttdeig gir mye smak, så om en ikke liker smaken av lam, så benytter man bare vanlig kjøttdeig (det blir nok det her nestegang).


Oppskrift er hentet her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar