mandag 13. september 2010

LCHF frokost pannekaker

Pannekaker av egg og kremfløte (evt rømme, cream fraich ol) er fantastisk til frokost og lunch :)

Eg bruker 2 små egg (93g) og ca 60 g kremfløte/0.5 dl (har prøvd mer, ca 70 g, og det ble litt mye og pannekaken holdt ikke sammen så godt), dette vispet godt sammen. Dette gir 2 pannekaker. En steiker tynne pannekaker på middels varme (om det er for varmt holder den ofte ikke sammen), til overflaten begynner å fastne. Snu og steik ferdig. 


Pannakaken kan gjøres søtere med søtningsmiddel, eller saltere med litt salt/krydder. Eg pleier å ha den au naturell - men har forsøkt med 'smak' med godt ressultat.
Denne er superenkel å god - en kan bruke den til såmangt - varm og kald. Den er lett å ta med som lunch og å spise i farten. Den holder en dag og to i kjøleskap (avhengig av om det er pålegg på og hvilket pålegg). Den kan også fylles når den er i pannen og brettes sammen som en omelett.

Pannekaken fylles med ønsket pålegg/fyll (under med CC, avocado og skinke).


Energifordelingen i 2 pannekaker laget på 2 små egg og 60 g kremfløte.

Energi skjemaene er hentet fra http://www.diett.no/.

6 kommentarer:

 1. Jeg har prøvd dette men det holdt ikke sammen. Skal prøve igjen. Jeg hadde kanskje for mye fløte eller for sterk varme. Takk for tips!!!

  SvarSlett
 2. Det er ikke alltid eg får det til heller, noen ganger går det bare ikke :/ Men romtempererte egg, å røre blandingen skikkelig, bruke liten panne godt med smør og lage tynne pannekaker pleier å hjelpe :)

  SvarSlett
 3. Nå har jeg akkurat prøvd til lunsj. Fylte med bacon og bittebittelitt blåbærsyltetøy (uten sukker). Det var kjempegodt, og overraskende mettende :)

  SvarSlett
 4. prøv med fiberhusk. da får du i deg fiber, pluss at det hjelper med å holde røren sammen.

  SvarSlett
 5. Det står at det er 32,7 gram fett i næringsinnholdet over, men når jeg teller opp får jeg bare litt over 8 gram. Hva består resten i?

  SvarSlett
 6. Hva har du talt/hvor? :)

  Du får se på næringsinnholdet i produktene du bruker om det er noe du lurer på med innhold, det kan varriere fra ulike typer produkter. Om du tenkter på type fett er ikke det alltid det er spesifisert i en matvare når man bruker diett.no - da vil mengden fett være mer enn hva de ulike fetttypene sier.

  SvarSlett