fredag 3. september 2010

Matvarer som kan ødelegge lavkarbo effekten.

Eg har noen dager/perioder der eg føler at noe tar vekk fordelene ved lavkarbo kostholdet mitt og stjeler energien min, og har prøvd å tenke over hva dette kan være. Eg tror ikke eg spiser for lite fett, ei heller for mye/lite karbohydrater. Her om dagen kom eg til å tenke på at det er jo en del matvarer som hinder noen i å gå ned i vekt på lavkarbo, kanskje disse matvarene stjeler energien min også?

Nå har eg tenkt å prøve å kutte ned/ut ulike matvarer som sies å ha ha en ugunstig effekt ved lavkarbo for å se om eg kjenner noe forskjell på kroppen. Selv om eg ikke prøver å gå ned nevneverdig på lavkarbo - dette er blitt min livsstil, så vil eg jo føle meg best mulig :)

Matvarer som skal kuttes ned på i tur og orden er;

Denne uken; Kaffe, sukkerfri sjokolade, nøtter, atkinsbarer.

Neste uke; I tillegg til denne ukens don't eat; Tyggis og kynstig søtning (spiser litt tyggis, sukkerfrie drops på jobb), sukrin, lett brus, te

Neste uke/etterhvert; Kornprodukter, ost, bær, meieriprodukter, lavkarbobrød, tomater, osv.

Så vil eg prøve å få nok søvn og hvile, la være å stresse så mye (kommer vel ikke til å gå. . . Ny jobb). Kansje skal eg kjøpe kofein fri kaffe og te? :) Eg må ta meg noen dager med å veie all mat og rekne ut næringsinnhold - men eg orker ikke før eg har fri (kanskje nå i helgen?).

Eg skal ikke ta protein shaken mens eg holder på med å teste ut dette - den inneholder nok mye søtningsstoff! Og eg tror nok at den kan ha innvirkning på meg om eg ikke bør spise søtstoffer.Hva er andres don't eat på lavkarbo?

1 kommentar:

  1. Nå skal eg da slappe av, kose meg i helgen! Dvs. at eg skal på byen, drikke rødvin og vodka med sukkerfri brus (kansje det blir øl på byen..) Og så skal eg gå på fjellet :D Så det er egentid uten å tenke på energi stjelere i helgen :)

    SvarSlett