- 20g smør
- 1,5 dl vann
- litt salt
- 30 g mandelmel
- 70 g cottage cheese (CC)
Serveres med smørøye, sukrin, kanel.
Grøt etter oppskrift, uten topping/ekstra smør.
Bildene hentet fra www.diett.no.
Næringsinnhold og energifordeling med 20 g smørøye.
24/9-10
Mandelgrøt 3
Forsøk nr 3 - den beste til nå :)
- 20 g smør, smeltet
- 1 dl vann
- 0,5 dl kremfløte
- 35 g mandelmel
- 75 g CC
- Litt salt, som eg glemte...
Servertes med ca 15 g smørøye - det gir 5,73 karbohydrater, 54,8 g fett og 617 Kcal.
prøvde samme oppskrift som forsøk 3. Syns grøten fremdeles var litt tørr. Bruker du mandelmel til noe annet?
SvarSlettEg har brukt mandelmel til å bake brownie, som eg ble veldig fornøyd med;
SvarSletthttp://c-herland.blogspot.com/2010/10/lavkarbo-brownie-med-ntter.html
I utgangspunktet kan en bruke mandelmel til erstatning for mel. Men det trengs mer veske i deiger siden mandelmel binder mer vann. eg har ikke prøvd å bake annet en kake med mandelmel Man kan bruke mandelmel som strøkavring, til jevning, cokies, til pizzabunn (søk på nett etter oppskifter, har ikke prøvd det selv) m.m.
Her fant eg en del kakeopskrifer med mandelmel, har ikke forsøkt dem selv;
http://lowcarbrex.blogspot.com/2008/02/noen-forskjellige-kaker.html
Eg ser for meg at mandelmel passer best i søt bakst/kaker, siden det er litt smak på det. Men eg har ikke forsøkt det nevneverdig ut med baking enda. Om du kommer frem til noe nytt, må du gjerne gi en lyd om hvordan det gikk :)
Nå har eg laget fløtegrøt/smørgrøt, den ble veldig god - og ikke tørr slik som mandelgrøten. Så om du liker grøt kan den være verd å prøve :)
SvarSlettHei! lagde nettopp denne... hvordan er det meningen den skal være i konsistensen? min ble veldig flytende liksom! men smaken var god, så fult spiselig for meg som ikke er så kresen, men tror nok jeg gjore noe feil? den skal være tykkere, som grøt?
SvarSlettDen skal være som grøt - litt lik rømmegrøt konsistens. Men man kan jo gjøre det slik en selv liker - tynnere eller tykkere.
SvarSlettOm man har mer mel i, evt litt mindre veske så kan man regulere konsistensen.
Kanskje kan du ha i litt johannesbrødkjernemel (JBKM) et fortykningsmiddel - som blandes godt ut i vann og så tilsettes. Ca 1 ts er trolig nok, men hvor mye som trengs for å få riktig konsistens pleier å varriere veldig (av en eller annen merkelig grunn).