mandag 25. oktober 2010

"Svensk" Piccata

Thomas har snakket om en rett - piccata - i en hel evighet. Eg har egentlig ikke skjønt hva dette var (opplyst som eg er). Gutten gikk endelig til pers søndag og laget panert svinebog med tomat/salsa saus.


"Svensk" piccata med svinebog og tomatsaus.

  • Svinekjøtt (hadde fersk svinebog)
  • Semper pofiber til panering
Saus
  • 2 hvitløk
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1 gul løk
  • 2 msk olje
  • 1 boks hakkede tomater eller hele tomater
  • salt, pepper
  • oregano
Fres paprika og løk i olje, ha i tomater, hvitløk og krydder. La det småkoke i 25 min.

Gratinering
  • 5 msk revet ost
  • 2 egg
  • pepper, salt, paprikapulver
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl olje.
Gratineringen lages noen timer før maten skal lages om mulig. Kjøtt skjæres i tynne skiver. Ha semper pofiber på en talerken, snu kjøttet i pofiber. Dypp så kjøttet i gratineringen og steik på middels varme.

Man kan lage noen ekstra kaker av bare gratineringen, tilsett da 1 egg til, 0,25 dl vann, 0,25 dl olje til den siste slumpen med gratinering. Disse steikes til slutt.

Salsa!

Svinebog i strimler.
Til panering.

Dypp i gratinering og steik.

Ekstra kaker uten kjøtt - godt!

Svinekjøtt med et fint og godt lag steikt gratinering - det var gutten sin det! ;)

2 kommentarer:

  1. Hei, dette så godt ut, men jeg lurte på hva 5 msk ost står for? kan ikke helt finne ut hva msk er for noe.
    Veldig inspirerende blogg :)
    Mvh Lene.

    SvarSlett
  2. 5 msk er 5 matskjeier/spiseskjeier :)

    SvarSlett