søndag 19. september 2010

Lavkarbo laks i ovn med cream fraishe, purre og bacon.

I dag ble det laksefitet i ovn, toppet med sitron (dråper), cream fraishe, purre og baconbiter. Dette ble veldig godt!


Til to personer trengs;
  • 2 Laksefilet (400g, med skall)
  • litt sitron, helst fersk - men hadde bare på flaske
  • ca 150 g Cream Fraiche
  • 60 g purreløk i skiver
  • 70 g bacon i biter (en kan godt ha litt mer)
Ha laksen i en form, hel over litt sitron, cream fraiche - så purre og bacon på toppen. Steikes i ovn på 175 grader, midterste rille i ca 30 minutter (eg steikte litt mindre, og det ble for lite, så en bør nok ha 30 min eller ta opp varmen).



Hele retten har under 5 karbohydrater, altså 2,5 g Karbohydrater per person.

7 kommentarer:

  1. denne var digg!

    SvarSlett
  2. Ingen steking av bacon før den tas over laksen? Gleder meg til å smake!

    SvarSlett
  3. haha, ser eg har skrevet skall ja...


    Baconet trengs ikke stekes før, det "stekes" i ovnen :)

    SvarSlett
  4. Hei!
    Denne skal fortæres i dag ;D

    Bare informere om at det blir 4,3 karbs i min diettkalkulator:

    Crème Fraîche Original, Tine * 2.18
    Laksefilet (uten skinn og bein), Coop, R * 0
    Purreløk, norsk, medium rå * 2.16
    Bacon i skiver Finnsbråten * 0

    SvarSlett
  5. Veldig godt! Lett å lage hvis man har barn i hus. Dette funker også bra med rødløk. Dette blir nok en hverdags klassiker for de fleste. Kudos!

    SvarSlett
  6. Dette var utrolig godt! Anbefales! Hadde litt vårløk og rødløk oppå i tillegg.Siden jeg bare hadde litt creme fraiche igjen så brukte jeg litt seterrømme i tillegg. Hadde stekt blomkålris ved siden av. (Stekte dette i smør og tilsatte litt salt og pepper.) Nam:-)

    SvarSlett